Vegetarische curry met zoete aardappel en bloemkool

Curry, dat vind ik dus ongelooflijk lekker hé. Ik denk dat het lief en ik dat ooit hebben leren kennen door een maaltijdbox, en sindsdien zijn we er verknocht aan. Sinds de ontdekking van de curry, lukt het mij zelfs af en toe om het lief mee vegetarisch te laten eten. Da's absoluut een overwinning! Omdat ge curry in heel veel verschillende variaties kunt maken, en ik graag al eens wat uitprobeer in de keuken, deel ik graag met u mijn recept voor curry met zoete aardappel en bloemkool. Lekker!


Foto: Pixabay / varunkul01
benodigdheden (voor 4 porties)
» 3 zoete aardappels
» 200g spinazie
» 1/2 bloemkool
» 250g kikkererwten
» 400ml kokosmelk
» 100g rode currypasta
» 2 teentjes look
» 1 pepertje
» 1/2 tl kurkuma
» 1/2 tl currypoeder
» 1/2 tl paprikapoeder
» peper en zout naar smaak

hoe? zo!
» Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Snijd het pepertje fijn en haal de zaadlijsten eruit. Plet de teentjes look en pers. Scheur de spinazie in stukjes. Bereid de kikkererwten (uit blik: laat ze uitlekken, droog: laat ze op voorhand weken). Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
» Verhit een wokpan op een middelmatig vuur. Doe de look, het pepertje en de zoete aardappels samen met wat kokosolie (of olijfolie of boter of ...) in de pan en laat enkele minuten garen. Indien het te droog wordt kunt ge er altijd een beetje water bijdoen.
» Doe ook de bloemkool mee in de pan, samen met alle kruiden. Schep om en laat enkele minuten verder garen totdat de brij een mooi kleurtje heeft gekregen van alle kruiden.
» Giet de kokosmelk in de pan. Doe ook de currypasta en de kikkererwten erbij. Schep goed om en zet het deksel op de pan.
» Voeg na vijf minuten de gescheurde spinazie toe en laat slinken. Proef, voeg peper en zout naar smaak toe.
» Als de zoete aardappel gaar is, is uw gerechtje ook klaar! Is de curry niet genoeg gebonden, dan kunt ge altijd een beetje maïzena toevoegen om de saus wat in te dikken.

Wij eten bij curry meestal ook nog een portie rijst, maar ge kunt dit zeker ook zonder rijst hebben. Dan is het genoeg voor twee grote porties.

P.S. Ik heb zelf ook foto's gemaakt, maar bij mij lijkt dat eerder op een bakje k*ts, dus ik dacht dat het fijner zou zijn om iemand anders zijn foto te gebruiken. Fiekefatjerietjes, mag ik anders eens op cursus komen bij u om mooie foodfoto's te leren maken?


Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

 1. Njam, curry is altijd lekker! Maar 100 gram currypasta? Dat lijkt me heel veel! En ik zou daar precies ook nog (veel!) verse koriander op doen.
  Ik wil je gerust wat tips geven voor food foto's hoor, maar die van mij zijn verre van goed tegenwoordig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lief is zo geen fan van koriander, dus dat doe ik er inderdaad dan nog apart bij. Maar yep, wij eten wel graag pikant, dus er gaat 100gram currypasta in. Zo van die lopende, niet van die vaste pasta, want die is inderdaad vééél straffer!

   Verwijderen
 2. Mmm, curry! Deze komt op mijn Pinterest, voor als ik weer een keuken heb. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hmmmm curry <3 Die sla ik op en ga ik eens proberen sie!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts