19 dingen voor 2019: Maand 2

Hoi piepeloi! We zijn maart, de maand waarin de lente start, de maand waarin het jaar eindelijk deftig van start gaat (januari is zo de maand van "yes, goeie voornemens", februari is dan de maand waarin ge den helft van die goede voornemens alweer vergeten zijt en de moed u in de schoenen zakt, en in maart begint ge dan met hernieuwde moed aant jaar. Allez, zo denk ik toch dat het er bij veel mensen aan toe gaat in hun hoofd.), kortom: een maand waar ik volop naar uitkijk!

Begin januari maakte ik een lijstje met 19 dingen die ik wil doen voordat 2019 van start gaat, om de twee maanden zal ik u berichten met een update. Hoe ver staat het met die lijst, welke puntjes maken vorderingen, enzovoorts.1. 30 boeken lezen (7/30)
Junkieverdriet - Jotie t'Hooft, Het wordt spectaculair. Beloofd. - Zita Theunynck, Attachments - Rainbow Rowell, The Sun and Her Flowers - Rupi Kaur, The Martian - Weir, Eeuwige Roem - Saskia De Coster, The Catcher in the Rye - J.D. Salinger

P.S. Ge kunt alle boeken die ik las ook terugvinden op mijn GoodReads account. Word vriendjes met mij, vind ik leuk!

2. 20 dingen maken (1/20)
kattenbandana's

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag) (1/10)
The Dark Knight Rises

4. een grote reis buiten Europa maken
Ik ging begin februari 10 dagen naar Curaçao, en dat is natuurlijk een reis buiten Europa, dus technisch gesproken kan ik dit puntje afvinken, maar ik had eigenlijk iets anders in mijn hoofd toen ik dit puntje opstelde. We gaan natuurlijk zien in hoeverre die andere reis nog mogelijk is, gezien ik de helft van mijn vakantiedagen er dit jaar al heb doorgejaagd... ;-)

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken (3/10)
Aarschot, Willemstad, Kamperland (Zeeland)

6. blij zijn met mijn eigen lijf
Begint te komen, maar we zijn er nog niet!

8. fotografie weer oppikken
Ik nam mijn kanon mee op vakantie en maakte daar heel wat plaatjes. Onder andere portretfoto's van mijn zus (die echt heel vet zijn geworden vind ik zelf) en een hele fotoreeks tijdens Curaçao Carnaval die ge eerder deze week al kon zien. Dus yep, voorlopig ben ik goed bezig, maar eens kijken of we dit tot het einde van het jaar kunnen volhouden.

9. een cursus of workshop volgen
De cursus die ik wilde volgen, zit al een tijdje vol. Ik blijf nog even verder zoeken! Als iemand tips heeft voor een weekendcursus pottenbakken/keramiek in het Antwerpse, give me a ping!

10. verhuizen van blogger naar Wordpress
Eind februari maakte ik een kleine crisis door, toen mijn lay-out het van de een op andere dag het plots liet afweten. Ik ben dat spelleke meer dan beu met die vreselijk onhandige editor ook, en in het verleden maakte ik zelfs met html en css mijn eigen lay-outs (zeer basic allemaal, en zo goed als allemaal verleerd, maar toch!) dus ik heb wel zin om naar een platform over te stappen waar ik wat meer vrijheid heb en meer mijn eigen ding kan doen.

13. een nacht op een onconventionele plaats spenderen
Er is een weekendje geboekt, ik ga samen met de wijvekes vlotkamperen! Heel veel zin in! Er volgt uiteraard een verslagje met mijn ervaring.

18. 10 nieuwe (voor mij) horecazaken bezoeken in Antwerpen (2/10)
Café Baron, d'Offis

19. elke week (minstens) één keer bloggen (9/52)
Goed begonnen is half gewonnen. 40 Dagen Bloggen zorgt voor een geweldige boost op blogvlak, en da's geweldig plezant!

Benieuwd hoe het er mee staat? Ik stel u af en toe op de hoogte via een blogpost, daarnaast zal ik dit lijstje ook hier verder bijhouden.

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

Populaire posts