40 Dagen Bloggen. Wait, whut?

Ja lap, wat heb ik mezelf nu weer aangedaan. Vandaag start "40 Dagen Bloggen", een initiatief van Kathleen. (Ge weet wel, die Kathleen van Verbeelding die ook elk jaar de Verbeelding Book Challenge in het leven roept. Kathleen vindt dat precies wel leuk, andere mensen een beetje uitdagen en toffe projecten bedenken.)Van 14 februari tot en met 1 april duurt de vastentijd. En in plaats van iets te laten, ga ik een extraatje doen. Zoals ge weet was het hier in 2017 bizar stil. Zoals ge weet (of misschien ook niet, maar nu dan wel!) ga ik in 2018 een poging doen om elke week te bloggen. En alsof dat niet al een uitdaging genoeg is, ga ik nu ook deelnemen aan 40 Dagen Bloggen.

Begin februari heb ik eens goed nagedacht over waarover ik wil bloggen. Al jaren is mijn blog een samenraapsel van dingen die ik leuk vind in mijn leven, en dat wil ik ook vooral blijven doen. Om het mijzelf iets makkelijker te maken de komende 40 dagen, heb ik wel aan elke dag van de week een thema vast gepind.

Als ge niet zo van de foto's zijt, dan slaat ge maandag beter over. Eén van de 19 dingen voor 2019 is dat ik mijn fototoestel weer meer wil bovenhalen en meer wil experimenteren met fotografie. Want zeg nu zelf, dat is toch zonde, dat ik zo'ne goeie kodak heb en daar zo weinig mee doe?
(Binnenkort wil ik ook weer wat meer portretten en shoots van anderen gaan doen, dus als ge graag eens voor de lens staat en een paar leuke foto's van uzelf wilt, geef een gil in de reacties of via mail.)

Bijgebrekaanbeter is ooit begonnen als creatieve uitlaatplek, en ik knutsel nog altijd graag. Een handgemaakt project, een tutorial, ge vindt het hier op dinsdag.

Food is life! Sinds een tijdje werken het lief en ik met weekmenu's en eten we wat gezonder. Lekker, gevarieerd en gezond eten zijn absoluut key. 's Woensdags is er voor de foodies steevast een blogpost over voedsel. Een maandmenu, een recept, mijn favoriete foodbloggers, ...

Ge zijt een lijstjesmeisje of ge zijt het niet. Donderdag is lijstjesdag!

Verhaaltjes vertellen op een gestructureerde manier zal wellicht nooit een van mijn sterkste punten worden, maar ik kan maar proberen. Storytime, een opiniestuk of een persoonlijke blog op vrijdag vis(wijf)dag.

De laatste tijd ben ik meer en meer into interieur en probeer ik van Het Huis een gezellige, lichte en creatieve thuis te maken. Ik neem u mee in dat proces op zaterdag.

En zondag, die staat al jarenlang garant als Snail mail Sunday, dus dat blijft lekker het thema van de luie zondagen. Ouderwets brieven versturen met de post, want dat is toch zo fijn!

(P.S. Bovendien zijn er ook 6 cheatdays. Ze liggen nog niet allemaal vast, maar ge hoeft dus geen brandstapel in gereedheid te brengen als ik eens een dagje oversla. Dan weet u dat alvast.)

Bent ge benieuwd naar de andere deelnemers? Op tuttefrut.be vindt ge een lijstje met alle deelnemende bloggers.

Niet vergeten om hier morgen weer even te passeren hé! Tot dan!

Reacties

 1. Oh, tof dat je voor alle dagen een thema hebt bedacht. En nog toffer dat je meedoet met de challenge. Succes ermee! Ik kom zeker elke dag lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joepie! Leuk dat je (ook) meedoet! Ik kijk al uit naar woensdagen, donderdagen en zaterdagen, maar ik ga op andere dagen ook zeker komen lezen. En mocht je nog mensen zoeken voor je foto's, laat maar iets weten, want ik denk na over een nieuwe lay-out voor mijn blog, en dan mag een nieuwe foto er ook wel bij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik zal u een mailtje sturen als het wat concreter wordt :-)

   Verwijderen
 3. Fijn! Ik kijk er naar uit en door je leuke post te zien, krijg ik altijd zin om ook weer regelmatiger brieven te schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laura K15.2.18

  Oooh, zo tof! Ik kijk ernaar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, viswijfdag :)
  Heel leuke thema's alleszins; kijk er al naar uit! Zeker interieur, want ik vind het zooo leuk om bij mensen binnen te piepen :)
  En ik doe even een stapje uit mijn comfortzone nu, maar: ik wil ook wel model spelen! Geen idee of ik dat goed ga kunnen, want ik voel mij eigenlijk vooral comfortabel achter de camera. Maar tegelijk lijkt het mij wel leuk om een paar goede foto's van mijzelf te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keileuk! Ik stuur u een mailtje als de tijd (voor mij, haha) rijp is!

   Verwijderen
 6. Kathleen vindt dat inderdaad al eens tof om mensen een schop onder hun kont te geven. Ik kan dat beamen. Also: tienduust hartjes voor vis(wijf)dag. <3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts