Wat ik eet op een dag

Ik hield een eetdagboek bij. Yep, dat lees je goed. Zoals ik al een tijdje geleden vertelde zit ik heel wat fitter in mijn vel en voel ik me veel beter, en dat komt ook doordat ik niet meer zomaar in mijn lijf prop waar ik goesting in heb. Eigenlijk hebben het Vriendje en ik gewoon de knop omgedraaid, en eten we nu dingen die lékker zijn en die goed zijn voor ons lijf. Zonder dus in te boeten op die lekkerheid, want dat vind ik wel belangrijk. Eten is namelijk superplezant, en ik doe dat kweenieoegraag.

Ontbijt - overnight oats!


Ik prepareer 's avonds voor ik ga slapen standaard mijn potteke overnight oats. Da's echt een gemak. Ik neem een potteke dat ge kunt afsluiten, doe daar zo'n 30g havermout in, een 200ml sojamelk en dan wat bevroren fruit. In dit geval is dat gemengd rood fruit, soms zijn dat alleen frambozen, aardbeien of blauwe bessen. 's Morgens husselt ge alles dan eens door mekaar, en klaar is kees.

Toevallig had ik deze keer wat meer tijd om te ontbijten, dus ik deed er ook nog een banaan bij, wat chiazaad en cacao nibs.

Aangekomen op het werk doordeweeks drinken we 's ochtends samen een koffietje, en verder drink ik de hele dag afwisselend plat en spuitwater of thee, af en toe durf ik al eens een ice tea zero te drinken.


Lunch - boterhammekes op 't werk


We lunchen op mijn werk altijd samen, en elke week is het iemand anders zijn beurt om brood en beleg te voorzien. In de zomer doen we soms al eens zot met een (fruit)slaatje ofzo, maar in de winter eten we vooral boterhammen en fruit. Mij hoort ge niet klagen, want achter de hoek van mijn werk zit een bakker die lekker brood verkoopt. En er zit een biowinkel op wandelafstand, dus er is altijd wel iets lekkers in huis om op de boterham te smeren!

Maandag at ik twee dubbele boterhammen, eentje met vegetarische komijnkaas en eentje met champignonspread van Abinda. Daarna at ik ook nog een peer.

Ahja, en ge zult u afvragen waarom er dan iets totaal anders op de foto staat? Omdat ik dat awkward vind om foto's van mijn boterhammen te maken op 't werk. Dus ik maakte een foto van een andere lunch, toen ik gewoon thuis was. Hehe.


Avondeten - vegetarische enchiladas naar een recept van ikbenirisniet


Ik heb hier al eens mijn lof geuit over restjes, en ik ga dat blijven doen tot het einde der tijden. Zondag kookte ik voor mijn ouders, zus en haar lief en er waren nog twee massieve vegetarische enchiladas over. (Ik schrijf deze blogpost op maandag, just so you know.) Ik maakte nog snel wat verse guacamole en warmde een enchilada op in de microgolfoven, en klaar was kees. Lekker trouwens, die enchiladas!


Snack - bananenbrood en meer lekkers


Als ik 's avonds in de zetel hang en nog een klein goestingske heb, dan pak ik meestal een stukje fruit. Wat wij standaard in huis hebben zijn bananen (maar dat eet ik vooral 's morgens of voordat ik ga boksen), kiwi's en appels. Maar soms doe ik nog wel eens een extra efforeke, en dan is er broodpudding of bananenbrood in huis. Maandag verwende ik mezelf met een plakje bananenbrood, wat walnoten en een dadel. Lekkerrrr!


Tja, what can I say, ik vind het zelf nu eenmaal tof en interessant om te zien wat andere mensen binnenspelen op een dag, dat ik het ook wel eens tof vond om dit zelf te doen. Niet per se voor herhaling vatbaar, want zo spannend is mijn dagelijks menu eigenlijk niet, maar wel eens leuk voor een keertje!

Mijn excuses trouwens, voor de niet zo mooie foodfoto's. I've said it before, ik ben er niet zo goed in.

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

 1. Ha, zalig! Die overnight oats moet ik ook echt eens proberen. Ik ga hier geen blogpost over schrijven want ik eet veel te ongezond :D gisteren nog pizza gegeten... Oops.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk! Moet je dan voor álle collega's een hele week lang eten voorzien?
  En oeh: een avocadoplantje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal heb ik maar één collega op kantoor, dus dat valt nogal mee hé ;-) En ja, het avocadoplantje is nummer 2, nummer 1 is still going strong!

   Verwijderen
 3. Ziet er zo gezond uit! Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie ook wel eens graag wat iemand anders zoal eet. Bij mij is het echt super saai eigenlijk. Ik eet vooral brood. Ben geen fan van de textuur van havermout maar dat ziet er altijd zo lekker uit. Je hebt me wel geïnspireerd om nog eens bananenbrood te maken! Dat ga ik straks doen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die overnight moet ik ook eens proberen! Super handig omdat ik echt veel te laat uit mijn bed kom in de ochtend om deftig te ontbijten.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts