Snail mail Sunday (stekjeseditie!)

Een tijdje geleden kwamen er plots heel veel aloë vera stekjes uit mijn grote aloë vera. Véééél te veel om zelf in pottekes te zetten, dus besloot ik er een aantal weg te geven. Ik heb efkes moeten sparen om voldoende kleine dozekes te hebben waar een stekje in paste én die ik makkelijk kon opsturen, maar 't is gelukt. Ondertussen zijn de meesten al aangekomen op hun eindbestemming, maar een paar zitten nog wortel te schieten (hah, letterlijk dan) op mijn bureau.

Op velervraag ook, zal ik u ineens uitleggen hoe ik stekjes opstuur. Poepsimpel, eigenlijk. Mijn stekjes hebben meestal al een paar dagen in een glaasje water gestaan. Neem daarna een klein stukje keukenrol, bevochtig dat een beetje, en wikkel het rond de onderkant/wortel van het stekje. Vervolgens kunt ge het in een (gerecycleerd) doosje/envelop met bubbeltjesplastic stoppen en opsturen! Ik raad wel aan om voor wat stevigheid te zorgen, zo ziet uw stekje zo min mogelijk af tijdens zijn trip.

Ahja, ook belangrijk, en kei vanzelfsprekend: ga uw stekjes ofwel rechtstreeks naar het postkantoor brengen, of breng ze net voordat de brievenbus gelicht wordt naar een rode brievenbus. En voilà, dat waren mijn tips, eigenlijk!

Ik verstuurde een heel deel stekjes met de post, een aantal deed ik live kado (nog leuker!). @dingendiefijnzijn deed haar stekje meteen in een potje, ziet nu toch hoe tof dat staat!
Els stuurde mij in ruil een grasleliestekje op. Ik laat het eerst veel worteltjes kweken, en daarna krijgt het een schoon plekske aan mijn bureau. Merci!
En van Kelly kreeg ik zomaar post. Ze vond een uilenketting, moest aan mij denken en stuurde die op. Kei lief, danku!Mijn snailmailbuddies moeten (alweer) een tijdje wachten op post, maar dat maak ik dubbel en dik goed. Stay tuned voor de volgende update!

Reacties

  1. Fijn hé, plantjes delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, met een graslelie heb je voor je het weet weer nieuwe stekjes in de maak :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts