Een weekendje op een vlot

Die wijvekes, dat is een toffe bende chirogrieten die mij liefdevol hebben opgenomen in hun clubke. We spreken geregeld samen af om leuke dingen te gaan doen en elk jaar gaan de wijven ook op Wijvenweekend. Ge zijt natuurlijk chirogrieten, of ge zijt er geen. Dit jaar wilden we allemaal wel eens voor iets avontuurlijkers gaan, dus gingen we vlotkamperen!


Leven op het ritme van de wind en van de zon

Het woord zegt het zelf, met vlotkamperen slaapt ge op een vlot dat op het water ligt. Uit veiligheidsoverwegingen ligt het kampeervlot op een vaste locatie (met z'n achterkant tegen het riet), de enige manier om af en op het vlot te geraken is met kano's. Ge slaapt, leeft, kookt echt op het ritme van de natuur.

Wij sliepen met z'n vijven op één vlot, al kregen we twee vlotten - en dus ook twee kano's - ter onzer beschikking. Bij stralend weer is dat precies gepast! Een kampeervlot is 25 vierkante meter groot en heeft een klein terrasje met daarop een houten hut van 12,5 vierkante meter. Aangezien wij hoerensjaans hebben gehad met het weer, zaten we zo goed als het hele weekend op onze kampeerstoeltjes op ons terras. Dat uitzicht, onbetaalbaar.

De wijvekes kozen voor een kampeervlot in De Heen, dat is in Noord-Brabant, via deze organisatie. Heel fijn! Bij aankomst lagen onze twee kano's klaar met al het materiaal dat we erbij kregen. En dat materiaal, dat is best wel wat! Ge krijgt matrassen, kampeerstoeltjes, een gaspit en -fles, een bidon om te vullen met proper water en een leeg bidon voor afvalwater, een gaslamp, lucifers, een vuilzak, een tentvegertje en last but definitely not least: een pisemmer. Die laatste zorgde trouwens voor behoorlijk wat hilariteit aan "boord". Op zich krijgt ge dus heel wat mee vanuit de organisatie zelf, heel handig, gezien ge zelf al uw gerief van het vasteland naar uw vlot moet brengen in de kano.


Eén hoens, twee hoens

Qua activiteiten ging het er allemaal nogal gemoedelijk aan toe. We wilden er voornamelijk een "bijkom"weekend van maken om even helemaal te relaxen. Op zaterdag kropen we rond de middag in onze kano's voor een tochtje van een tweetal kilometer naar het dorpje De Heen. Onderweg werden er heel wat hoenen, eenden en kippen gespot. In De Heen zelf valt geen bal te beleven, maar wij hebben er wel een heerlijk terrasje gedaan, lekker gegeten en zijn daarna gaan chillen in de zon op een camping. Met een lekkere cocktail in de hand is daar niks verkeerds aan.Op zondag passeerden we langs Bergen Op Zoom en deden we nog iets kei plezants: een Blotevoetenpad! Het Brabantse Wal blotevoetenpad is echt wel tof om eens een keer gedaan te hebben. Gezien er een halve hittegolf was in Nederland/België dat weekend zijn we helaas weinig modder tegengekomen onderweg, maar de verschillende ondergronden maken het echt een fijne ervaring in een heel mooi gebied. Aanrader!Om af te sluiten - just our luck - wonen mijn ouders op een boogscheut van Bergen Op Zoom en hebben ze sinds een tijdje een sauna in hun tuin... We nodigden onszelf uit om er onze belegde broodjes te gaan opsmikkelen, nog wat te genieten van de zon en lekker te ontgiften in de sauna.
Ik kan het, eerlijk waar, éénieder van u aanraden om eens zo'n chillweekend in te plannen. Ik voelde mij volledig opgepept, vol nieuwe herinneringen en schone beelden op mijn netvlies...

Reacties

  1. Zingen op de melodie van bos en beek en bron... Liedje zat direct weer in mijn hoofd! :D Zo'n blote voetenpad wil ik ook eens doen! Lijkt mij zo tof! Ik heb ooit eens voeltegels gemaakt voor de kindjes op mijn stage en dat was ook zalig! En ik ben geen saunamens maar die sauna ziet er zalig uit ^^ En zo'n vlot lijkt mij ook nog wel iets voor mijn vriend en mij. 'k Ga dat eens bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die sauna, wauw! En ik ben dus niet zo'n kampeermens, maar dit vlot ziet er eigenlijk wel echt cool uit. Ik ga toch eens op die site kijken! (Alleen hmmm, die pisemmer...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk weekend zo zeg :) Slapen op een vlot wil ik ook écht nog eens doen, dat lijkt me zo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts