Guestblog from Jolien


My sister made her first skirt about a week ago, thanks to Mme Zsazsa and a little help from me. I asked her if she wanted to write a little guest post for the blog, and she did! But I'm sorry dear international readers, she only wrote it in Dutch.. I can translate it a bit for you, though. She basically throws heaps of praise upon me and tells about a few of mistakes she made. But the skirt turned out great and lovely, just like my sister. ♥

// Mijn zusje maakte haar eerste rokje ongeveer een week geleden, met dank aan het boek van Mme Zsazsa ene en klein beetje hulp van mijnentwege. Ik vroeg haar nadien of ze zin had om een gastblogberichtje te schrijven, en dat wou ze graag!
Dus voilà, ik geef hierbij het woord aan mijn zus, Jolien.

Eindelijk is het zover: mijn eigen post op mijn favoriete blogster haar blog! Om even de hipster uit te hangen: ‘Ik volg haar al van voordat ze een blog had.’ Al vanaf dat ik geboren ben, kijk ik naar haar op. Jawel, deze lieve dame is niemand minder dan mijn zus. Maar helaas is zij de talentvolle en (tikkeltje) knappere van de twee. Hoewel Elisse mij op bijna elk domein verslaat - intelligentie, naaikunsten, talen, originaliteit én nog veel meer - is er toch één waarin ik het best ben.

En wat een eer, ik ben de meest onhandige van de twee. Zoals toen ik mijn allereerste rokje wou maken! Met dank aan mijn zus kreeg ik ook wel interesse in naaien, want hoe tof en handig is het om je eigen kleren te maken? Een tijdje geleden had ik al een naaimachine van mijn allerliefste bomma gekregen, maar dat stond te vergaan in mijn kamer. Tot ik enkele weken geleden zaterdag met mijn nicht naar de overbekende stoffenwinkel van kapellen ging, waar ik 5 stofjes op de kop heb getikt. Toen ik thuiskwam, heeft mijn geliefde zuster –hoewel ze nog examens had- mij heel de dag geholpen met het maken van mijn eerste rokje. En het resultaat mag er zijn! Maar toen ik maandag alleen een ander rokje wou maken, begon het goed. Ik naaide namelijk per ongeluk de onderkant dicht.

Aangenaam, ik ben het achterlijke zusje van Elisse. Maar eind goed, al goed. Na een halfuurtje met mijn beste vriend het tornmesje (mijn eerste woordje vaktaal) in de weer te zijn, kon ik er eindelijk terug aan beginnen. En ook dit resultaat mag er zijn. Danku grote zus!!

Jolien

Ja, overdrijven kan ze wel, die kleine zus van mij. Maar 't is wel schoon geworden hoor, hoewel ze beter iets meer rekening had gehouden met de naadwaarde voor het omzomen, want nu is het toch veeleer een minirokje geworden! Ook schoon, natuurlijk.


En een schoon motiefke, he.


Thank you sister! And I'm so happy that I get to share my love for sewing with you, yay!

// Dankuwel zusje! Blij dat je de naaimicrobe nu ook te pakken hebt gekregen!

follow me on bloglovin' & pinterest & facebook

Reacties

 1. het rokje onderaan dichtnaaien heb ik nog niet gedaan maar toch ook al wel dingen die evenwaardig zijn:-) tof mini-rokje:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Om trots op te zijn :) Ik weet hoe het voelt. Ik ben ook de kleine zus en mijn zus is in alles beter dan mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, zo grappig geschreven :-) Jolien, gij zijt ook een toffe, ik lees dat zo!

  En inderdaad een kort rokje, maar wel heel schoon! En inderdaad, 't is gewoon kweetniehoetof dat je je eigen kleren kan maken. En met de wederzijdse (zus-zus dus, voor de duidelijkheid) inspiratie en smaak zie ik nog veel schone rokjes vanonder jullie naaimachines komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof mini rokje werd het!! Veel plezier daar met de naaimachine zusjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leeeeuk! Ik heb 'm ook net gemaakt, haha! Wat is het toch een toffe dame die MMe

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem28.6.12

  Haha leuk stuk en tof rokje geworden en Jolien is in ieder geval wel een heel vrolijke en grappige zus. Ben wel benieuwd wat ze met de andere stofjes gaat doen, was het voor herhaling vatbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vorige week stond ik bij Accessoires en ik zag iets in jouw thema! Uilen.. En ik dacht: "Ik koop ze!" Maar mijn hoofd zat zo vol en ik deed het maar niet. (vake die net overleden was).

  Maar morgen koop ik ze en ik stuur ze jou dan toe. Als ze er nog zijn.

  Stuur jij mij al je adres door? Dat kan nr claessensloverie@gmail.com.

  Belofte maakt schuld, you know!

  Groetjes,

  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha jullie zijn me er twee zeg! Gezellig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Door blijven zetten hoor!!
  (ik naaide vroeger regelmatig iets aan het tafelkleed vast of zette de mouwen er ondersteboven in!!)
  En dit waren nog maar 2 voorbeelden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. well, it does look fantastic! love the print :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. The skirt looks great! Sweet fabric

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hiieeer dit vond ik, vind je vast vet!
  http://www.repeatxrepeaty.com/preview.php?id=5453700633&PHPSESSID=66ac850af686031743dfa586465e97a6

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oh mooi gedaan! En een schoon stofke. Wat leuk dat jullie allebei naaien. Mijn zus wil het niet leren :(. Hopelijk komt dat nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hahah geweldig! Ook hoe ze schrijft.
  Het resultaat mag er zeker zijn!
  En bedankt nog voor je leuke reactie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk rokje is het geworden met die bloemetjes! En lief dat je je zus helpt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk samen naaien met de zus ! Leuk gast berichtje !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem3.7.12

  Tof zo'n gastblogje! En het resultaat mag er best wezen vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hahah wat lief van je zus! en dat rokske is schoon geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De geschiedenis bracht mij hier en je zus mag anders ook wel van zichzelf zeggen dat ze een schoon mie is ze :) Leuke post zeg! Ik ga af en toe wat meer op die geschiedenis klikken :D

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts