Groen in huis

Yep mannen, ik ben verkocht. Een paar maanden geleden kocht ik een hele voorraad aan luchtplantjes, en sindsdien wil ik het hele huis vol zetten. Er is maar één klein probleempje, onze katten houden er nogal van om aan de planten te bijten. Dé oplossing heb ik nog niet gevonden, als iemand dus tips heeft, ik hoor het graag!De luchtplantjes kocht ik via Luchtplantjes.nl en werden prima geleverd. Ze vergen niet enorm veel aandacht, en zijn ideaal om voor de sier ergens neer te zetten. Hier staan ze te pronken op mijn knutselkamer, ik wil er graag nog enkele omvormen tot echte luchtplantjes die vanuit het plafond naar beneden hangen.Het pannenkoekenplantje - ofte de Pilea - kreeg ik van Lisa. Ze stuurde een stekje op met de post. Sindsdien doet de jongen het wel oké, al zou ik hem graag nog veel groter zien worden. Misschien had ik hem om te beginnen al niet in zo'n gigantische pot moeten planten?Dit aardbeienplantje kon ik verstekken dankzij uitlopers aan onze brievenbus. Rond onze brievenbus groeien er heel veel, maar helaas worden de aardbeitjes steeds gestolen (door dieren, veronderstel ik). Dan maar tijd om er eentje binnen te zetten. Hopelijk groeit deze nog flink zodat we binnen een paar jaar een gigantische aardbeienplant hebben.Dit kleine kant-en-klaar potje met basilicum kocht ik in Rekhet. Zien de kleine sprietjes er niet adorabel uit?Minicactussen van Ikea. Hier blijven de poesjes gelukkig wél af. Rara, hoe zou dat komen...En dit zijn de kleinste plantjes die voorlopig overleven in ons huisje. We hebben er nog veel meer, maar die zijn helaas niet allemaal even fotogeniek. Ik heb niet echt groene vingers, dus tips om planten te onderhouden, planten die gemakkelijk te onderhouden zijn én waar je goedkoop planten kan scoren zijn altijd welkom!

Hebt u veel planten in huis?

Tot de volgende!

Reacties

 1. Een avocadopit laten uitgroeien tot plant is ook heel leuk! Ik geloof niet dat er ooit avocado's aan gaan komen, maar als de pit eenmaal wortels heeft (dat duurt wel best lang) kan de plant behoorlijk groot worden. Wij hebben er nu een van anderhalve meter of zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke plantjes! Ik wil ook nog wat "klein" groen in huis brengen, dus dit is misschien wel een goede optie.
  Kwestie van onderhoud kan ik je een yucca aanraden: die kocht ik ooit op Erasmus om wat groen op mijn kamer daar te hebben en 7 jaar en verschillende verhuizen later is die nog altijd blij (en dat met mij als "baasje"... ik ben een ramp in op tijd water geven enzo). Eerder af te raden is dan weer een kamerlinde: hele mooie plant, daar niet van, maar moest mijn vriend er niet zijn, die plant zou al lang doodgegaan zijn. Dat we ze soms liefkozend "den bleiter" noemen als ze weer eens triestig hangt na een dagje zonder water, zegt waarschijnlijk genoeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super fijn berichtje Elisse! Zo leuk om te zien, al die plantjes. Die luchtplantjes zijn heel snoezig, misschien heb je aan de blogpost van Oh Marie nog wat om een ideetje op te doen hoe je ze kan laten hangen in de lucht (http://goo.gl/4Ckbgs). En ah de pilea! Jammer dattie (nog) niet zo snel groeit, hopelijk gaat 'ie binnenkort een mooie groeispurt maken. Ik heb geen idee of dat ligt aan de hoeveelheid aarde, al zijn die van mij inderdaad wel snel gegroeid in op zich kleine potjes.
  Oh en je blog is zo ontzettend mooi Elisse! Die header, wauw!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ik ben ook zo'n sukkel als het over groen in huis gaat! Die cactusjes van Ikea kocht ik ook (het gevaar is dat je die teveel water geeft, dat deed ik met gelijkaardige cactusjes die ik voor mijn verjaardag kreeg van mijn oma en ze zijn verzopen...) en verder heb ik bij de aveve een paprikaplantje gekocht, dat groeit gelijk kool! En er hangen zelfs al paprika'tjes in wording aan. Dat geeft echt veel voldoening :-).
  (ik zwijg even over de kerstomatenplant die ik ook kocht, die is ondertussen ingestort omdat ik hem onvoldoende ondersteund heb en ik vrees dat daar geen tomaten aan gaan komen..)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plantjes! Helemaal gek op dat pannenkoekenplantje. Ik hou ook van planten maar ik heb hetzelfde katten-bijt-probleem :'( Momenteel staat er bij basilicum, afgebeten zonnebloempjes en een orchidee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha mijn kat is ook een plantenknabbelaar, de truttemie. Die shop is iig gebookmarked, die houten blokjes met plantjes zouden hier zeker niet misstaan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem18.7.16

  Wat een leuke plantjes! Ik hou wel van wat groen in huis en heb in de woonkamer altijd wel een paar orchideeën en andere planten staan. Alleen de groene vingers, die ontbreken regelmatig wel eens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben onze luchtplanten opgehangen in de badkamer out of reach van de poewzen. En we hebben een kokedama, ook hoog in de lucht. Die moet je een keer in de week in bad stoppen. Alles hier: http://www.cimorne.be/drift/ gekocht.
  Ik heb trouwens ook die zonnebloemen geplant die ik van je kreeg en die groeien wel, maar nog geen bloemen. De slakken hebben er gaatjes in gebeten, maar ze gaan nog steeds strong.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag ze op de Swanmarket. Toch niet gekocht, want Fien vindt dat ook interessant.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts