Verbeelding Book Challenge #4: de eindstand

In januari vorig jaar (ah ja, 2015 hé) verscheen de Verbeelding Book Challenge in ons boekenclubje en op Kathleens blog. Ik was meteen overtuigd, want sinds ik de leeskriebel terug te pakken heb, wil ik graag mijn horizon wat verbreden en wat meer boeken lezen die ik normaal niet zo snel zou uitkiezen. Ondertussen is het nieuwe jaar begonnen dus tijd om de Book Challenge af te sluiten. (Die van 2016 staat trouwens alweer klaar op Verbeelding, ik zie het zitten!)

verbeelding book challenge
Foto door Kathleen (Verbeelding)


1. Een boek van 500 pagina's of meer P.S. I love you - Cecilia Ahern
2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar (1991) Sophie's World - Jostein Gaarder
3. Een non-fictie boek Eating Animals - Jonathan Safran Foer
4. Een fantasy boek
5. Een sci-fi boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - Douglas Adams
6. Een graphic novel Net doen alsof is ook Liegen - Dominique Goblet
7. Een mystery of thriller boek What a Carve Up! - Jonathan Coe & Gone Girl - Gillian Flynn
8. Een romance of chicklit P.S. I love you - Cecilia Ahern
9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12 To Kill a Mockingbird - Harper Lee
10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten The Complete Maus - Art Spiegelman
11. Een historische roman Woesten - Kris Van Steenberge
12. Een boek met prentjes
13. Een boek dat een prijs heeft gewonnen De Engelenmaker - Stefan Brijs (Gouden Uil publieksprijs 2006)
14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden Eating Animals - Jonathan Safran Foer
15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd Through the Looking-Glass, and What Alice Found There (Alice's Adventures in Wonderland #2) - Lewis Carroll
16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
17. Een boek waar je gek van was als kind Kirikou et la Sorcière - Michel Ocelot
18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen What a Carve Up! - Jonathan Coe
19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag Grote Smerige Vlinder - Andy Fierens
21. Een boek dat verfilmd werd Man and Boy - Tony Parsons
22. Een boek waar een televisiereeks op werd gebaseerd
23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat 1984 - George Orwell
24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten - Dimitri Verhulst
26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië The Rosie Project - Simsion Graeme
28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest Kirikou et la Sorcière - Michel Ocelot
29. Een bundel kortverhalen
30. Een poëziebundel Nu Nog - Hugo Claus

Ik sluit dus af met 22 doorgestreepte puntjes. Ik las afgelopen jaar heel wat meer boeken dan dat (52!), maar wilde toch vooral de boeken lezen die ik écht wilde lezen.

Wat leerde ik van de Book Challenge?
Ik ontdekte graphic novels (het sjieke woord voor strips) en vind dat echt zwaar onderschatte kunstwerkjes. Poëzie blijft een van mijn favoriete genres, maar daarvoor moet ik me in een bepaalde stemming bevinden. En ik blijf vooral een YA (young adult) en fantasyfan.

Soms is het al eens plezant om uit uw leescomfortzone te kruipen en nieuwe pareltjes te ontdekken, dus ja, ik ben mega fan van de uitdaging! Maar ik ga mijn slaap er niet om laten dat ik niet elk puntje heb kunnen afvinken.

Ik kijk al uit naar het nieuwe jaar boordevol mooie boeken, verwondering en ontdekkingen!
Is er een boek dat u dit jaar al zeker op uw to-readlijstje zet?
p.s. In deze post staan affiliate links. Wanneer je dan via die link een product koopt bij bol.com krijg ik daar een minimaal procentje op. No worries for you hé, want voor jou kost de aankoop niet meer dan anders, je steunt mij en mijn blog gewoon gratis. Bedankt hé ;-)

Reacties

 1. Die Verbeelding Book Challenge, die vind ik echt zó tof! In 2015 las ik 66 boeken en kon ik alle puntjes afstrepen, maar dit jaar heb ik mezelf het doel van 24 boeken gesteld en ga ik vooral lezen wat ik graag wil lezen. Deze week komt mijn lijstje met favoriete boeken van 2015 online, met ook een lijstje met de boeken die ik zeker wil lezen in 2016.
  Veel leesplezier, ik kom hier graag lezen voor nieuwe tips :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit eerder gehoord van 'Graphic Novels' maar klinkt heel interessant! Heb je een voorbeeld van een zo'n boek wat je goed vind?
  (Stripboeken van bijvoorbeeld Donald Duck of Kuifje of Suske en Wiske vind ik namelijk niet zo leuk maar ben benieuwd of er ook zoiets is voor volwassenen!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan "Een deken van sneeuw" van Craig Thompson aanraden, dat vond ik zelf een heel mooie graphic novel en dat was ook mijn eerste aanraking met het genre. Er zijn heel veel graphic novels voor volwassenen, ze zijn meestal wel een pak dikker dan de gemiddelde strip, maar ze lezen wel even vlot, dus laat u niet afschrikken! Zelf wil ik heel graag "Toen David zijn Stem Verloor" van Judith Vanistendael lezen, waar Elisse, geloof ik, heel lovend over was.

   Verwijderen
 3. Ik doe dit jaar ook mee aan de book challenge van Verbeelding. Het wordt een echte uitdaging, want sommige puntjes/onderwerpen zou ik nooit van mijn leven zelf kiezen, maar ik ben wel erg benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem5.1.16

  Grappig, ik las er ook enkele van je lijstje. :-)
  To Kill a Mockingbird bijvoorbeeld en dat beschouw ik eigenlijk niet als een boek voor kinderen. Alice in Wonderland las ik ook en dat zou ik dan weer eerder als boek voor kinderen gebruiken en ik vond dat ook wel onder fantasy passen, eigenlijk. Dan kan je een extra puntje schrappen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig lijstje! Ik hou het voorlopig bij mijn (al heel uitgebreid) bibliotheeklijstje maar als ik binnen enkele jaren geen inspiratie meer heb, ga ik dit misschien ook eens proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai ge hebt echt al véél gelezen :D Ik wou dat ik zoveel tijd vond om te lezen ('s avonds is het kiezen tussen lezen en breien en tegenwoordig ben ik weer in brei-modus ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn! Ik doe ook weer mee, vorig jaar deed ik de korte versie (ik begon pas in augustus en ik ben een trage lezer). Ik ben dan zo'n kip die alle puntjes wil afvinken. Ik doe ook mee aan de boekenbingo van Iedereen Leest en probeer zoveel mogelijk te combineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is zo cool! Je hebt het goed gedaan! Het lijkt mij leuk maar toch eng omdat ik het moeilijk vind om een boek af te maken dat ik saai vind. Daarom durf ik niet echt om andere genres te lezen. Ik ga het wel eens proberen. At least one book:P
  Happy New Year!!
  JaseyJade xo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ge hebt precies vooral boeken gelezen die nog op mijn "te-lezen" lijstje staan :) (en wat, geen fantasy boek!?).
  Bij mij staat The Name of the Wind heel erg hoog op het lijstje boeken dat ik in 2016 wil lezen. Ik zie dat boek constant voorbij komen op internet en iedereen is zo positief over het verhaal, dus, ook al lees ik niet graag onafgewerkte reeksen, ga ik er mij toch aan wagen. Al vrees ik wel voor een teleurstelling, met zoveel verwachtingen. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow... zoveel gelezen!!!! Dikke proficiat Elisse :-) Ik lees veel te weinig tegenwoordig... geen tijd meer door al dat fulltime werken, huishouden recht houden en oh ja... bloggen ;-) Maar ik hoop dit jaar toch enkele boeken te kunnen lezen waaronder minstens 2 van Jane Austen... na al die films en series wil ik nu toch wel eens de papieren versie onder handen nemen... Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts