3 gratis blogtips van mij voor u

Een paar weken geleden organiseerde Solden.be een Blogger Event met presentaties over SEO-vriendelijk bloggen, hoe je het meeste haalt uit je social media kanalen, hoe je de perfecte nieuwsbrief maakt en nog véél véél meer. En ik was erbij, samen met Eline van Never Kiss a Cactus!

Dankzij al die presentaties ontplofte mijn hoofd bijna, maar nadat ik het wat had laten bezinken, klonk het allemaal wel heel erg logisch. Misschien heeft u er ook wat aan, dus ik deel bij deze de 3 blogtips waar ik het meest van heb geleerd!

foto's door De Haarboetiek & Solden.be


 1. Om de meeste aandacht te genereren voor een nieuwe foto op IG, denk je best na over wanneer je een nieuwe foto post. Op vrijdagavond om 22u posten heeft niet veel effect, want dan hebben jouw volgers wel wat beters te doen dan eindeloos op Instagram scrollen. Elke andere avond rond 22u zal het wel heel goed doen voor het aantal likes. Op Iconosquare kan je de statistieken van je IG-account bekijken en daar kan je bijvoorbeeld ook zien wanneer jouw foto best gepost wordt. Superhandig, en effectief!


 2. Heb je er al eens over gedacht om een maandelijkse nieuwsbrief uit te sturen naar je lezers? Dit is dé perfecte manier om met je publiek te socializen en zorgt ervoor dat je nog dichter bij hen staat. Geef hen een goede reden om hun e-mailadres aan jou te geven, want ze willen geen mail die dagelijks in hun mailbox verschijnt en die enkel vol staat met zelfpromotie. Bied exclusieve content aan, bijvoorbeeld, die je enkel via de nieuwsbrief verstuurt, én die aantrekkelijk is voor je lezers. Zo genereer je meer traffic naar je blog en kan je blogposts die volgens jou wel wat meer in the spotlight mogen staan wat meer naar voor schuiven. Win-win als je het mij vraagt! (MailChimp is blijkbaar een handige tool, I'll look into it!)


 3. Eline gaf me de beste tip ooit. Hoe ik ooit zonder heb kunnen leven, ik weet het niet. (Enkele dagen later kwam ik deze tip ook tegen in het Blogboek van Kelly, merci!) Als je een smartphone hebt: download Evernote. Het is een soort digitaal notitieboekje, maar je kan er ook links, afbeeldingen en filmpjes aan toevoegen. Als ik onderweg ben en ik ben mijn papieren notitieboekje vergeten, schrijf ik blogideetjes op. Wat zeg ik, ik heb in de trein zelfs al een heuse blogpost geschreven mét Evernote, op mijn smartphone. Ge kunt nog véél, véél meer met Evernote, maar ik ben nog geen expert en ik zou zeggen: probeer het vooral zelf eens uit.
  (En als we dan toch bezig zijn: Wunderlist gebruik ik ook heel graag, zeker voor to-do lijstjes)

Na de presentaties konden we gezellig wat napraten met de andere bloggers en we kregen niet één, maar twee superfijne goodiebags mee naar huis! Dankjewel Solden.be, Haarboetiek, Pimp Amsterdam, Foto.com, Your Surprise, Zeb, Vivabox, Ici Paris XL, Cheaptickets, Flinndal, Travelbird en Zanox. Pfoe, wat een boterham!Nu is 't uwen toer! Hebt u nog een goede blogtip? Delen zou lief zijn, zo leren we allemaal een beetje van elkaar.

Tot snel!

p.s. Op 12 februari word ik 24 (ieeeeeh) en verjaardagskaartjes krijgen vind ik heel fijn! Als jij me graag eentje wil sturen, mag je een mailtje sturen naar bijgebrekaanbeter at hotmail dot com en dan laat ik mijn vriend (verrassingen zijn zoveel leuker!) antwoorden met ons adres. Net als vorig jaar zal ik ook nu weer een zelfgemaakt cadeautje terugsturen naar één onder jullie! Bedankt alvast! :)
English// I'm turning 24 on February 12 and just like last year I loooooove receiving birthday mail! If you want to send me a card, please send a mail to bijgebrekaanbeter at hotmail dot com and my boyfriend will send you a reply with our address. I'll reply to one of you with a little handmade present. Thank you in advance! :)

Reacties

 1. Bedankt voor deze tips! Ik ben vooral benieuwd naar de apps, ga strakjes even kijken! Lijkt me erg handig.

  Liefs,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. MailChimp is ook gewoon echt tof om te gebruiken. Ik gebruik het niet voor mijn eigen blog, wel voor een andere en ik ben echt fan van hun leutige prentjes en teksten. 't Is dat ik voorlopig geen reden zie om een nieuwsbrief naar mijn lezers te sturen, anders zou ik het voor mijn blog ook al gebruikt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet dat je de statistieken van je instagram kon bekijken, ik ga dat gelijk even opzoeken ! :) wunderlist gebruik ik ook sinds kort

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yay! we're both Aquarius !!!!
  Really good tips. I also post my IG photo's at a time that I think people are scrolling.. Not when their at school, work or sleeping.
  Jade x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips! Heb Wunderlist direct gedownload, maar kan er alleen nog niet mee werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de tips inderdaad goed, maar ik merk wel dat als ik op Instagram in de avond post, de likes veel sneller gaan dan dat ik overdag post. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je tips, die Evernote app klinkt goed c;
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was een leuke avond, he? Ik heb er in elk geval heel wat handige tips opgedaan. En ik ga NU Evernote downloaden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is dit leuk! Bedankt voor de fijne tips :). En wat een fijne goodiebag!
  Wunderlist gebruik ik sinds kort ook en ik vind het fantastisch. Vooral voor m'n blogideeën, ik bedenk inderdaad soms iets nieuws (yes, ook vaak in de trein) en dan vergeet ik het weer.. door Wunderlist op m'n telefoon en laptop te hebben kan ik altijd ideeën opschrijven! Echt handig. Is Evernote nog handiger? Ik had het ooit op mijn iPhone, maar omdat ik het niet gebruikte gooide ik het er weer af.. ik ga het toch maar weer eens downloaden, als jij nu niet meer zonder kan ;).
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mail Chimp en Evernote zijn heilig voor mijn werk!

  Als je veel internationale volgers hebt is 2300 de beste tijd om iets in te plannen. Amerika is dan net wakker, Australie doet zijn avond rondje en de volgende dag ben je een van de eerste die op de feed verschijnt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts