Doorgaan naar hoofdcontent

Hallokes!Hee hallo! Welkom op mijn online stekkie, bij gebrek aan beter. Neem een tas thee, zet een kopje koffie of schenk jezelf een lekker glaasje wijn in (ne goeie witte chardonnay geniet mijn voorkeur), en installeer u gerust om hier eens rond te kijken!

Ik ben Elisse, het meisje achter de blog. Zesentwintig winters, valse rosse voenk, afgestudeerd radiojournalist en op dit moment werkzaam als brand manager bij een marketingbureau.
Ik kies ervoor om bij gebrek aan beter niet in een hokje te plaatsen. 't Is een persoonlijke blog, waarop ik alles wat mij fascineert met het www deel. Ik blog al de helft van mijn leven, dus mijn interesses veranderen al eens. Vroeger blogde ik behoorlijk vaak over uilen - nog altijd een van mijn grootste obsessies - en hetgeen ik vanonder Josefien, mijn naaimachien, tevoorschijn toverde.

Op dit moment ben ik helemaal into lijstjes maken, snailmail en allerhande zelfmakelij (Vooral recykleersels doen het nog altijd goed!)Ik woon samen met mijn liefje in een huisje in het Antwerpse. We wonen hier met onze poezen Cera (04.2013) en Mushu (06.2015). Pixel (04.2013) raakte vermist eind mei. Ik hoop nog altijd dat hij op een dag gewoon de tuin in trippelt met zijn mooie koppie.

Op deze plaatsen kan je me ook vinden:
facebook / bloglovin / instagram / twitterpinterest / flickr

En dan rest er mij nog één ding te zeggen: veel plezier, en snuffel gerust eens rond in mijn archief. Als je een vraag hebt of gewoon eens een tetterke wilt doen, niet verlegen zijn! Ik bijt niet, en ben meestal wel lief. Eén adres: bijgebrekaanbeter[at]hotmail.com


Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…