Q&A: De Antwoorden (II)

Tijdens 40 Dagen Bloggen vroeg ik u of er nog dingen waren die ge misschien van mij zou willen weten. Daar kwam best wel veel reactie op, en een tijdje geleden beantwoordde ik het eerste deel van de vragen al. Vandaag krijgt ge deel 2 en binnenkort komt ook deel 3 er nog aan! Moest ge nu nog prangende vragen hebben, ge moogt ze mij altijd stellen. Ik bijt niet hoor, beloofd!


Heb je een favoriete plant en zo ja, dewelke?

Moeilijk!

Ik denk dat ofwel mijn "moeder" pannenkoekenplantje is - omdat ik daardoor zo'n goede herinneringen heb aan bomma l., met de groene vingers. We kochten het voor haar en een paar maanden later zaten er al flinke babies in de pot. Na haar dood adopteerde ik de pannekoek en hij maakt nog steeds babies bij de vleet.

Ofwel onderstaand plantje, dat zich in de meest gekke bochten wringt en maar blijft groeien. Oorspronkelijk was dat gewoon een omhoog klimmende plant. Ik vind hem, in combinatie met "zijn stoel", zo lief. Het ziet er gewoon zo fleurig uit! Iemand enig idee wat voor plant dit is, trouwens?
Waar ben je het meest trots op?

Dit klinkt misschien stom, maar ik ben heel trots op mijn relatie. Het lief en ik kwamen in augustus 2004 bij elkaar, deze zomer vieren we dus onze 14 jaar samen. En hoewel dat, vooral in het begin, absoluut niet gemakkelijk was, wegens een (groot) leeftijdsverschil en enkele mensen die het niet met onze beslissing eens waren, hebben wij er altijd aan gewerkt om samen een weg te vinden. En oké, dat is niet altijd over rozenblaadjes gegaan, en we hebben zeker ook onze moeilijke momenten, maar we vinden wel altijd samen een weg om het te doen werken.

Wat is jouw raarste gewoonte?

Hiervoor heb ik mijn lief moeten raadplegen, want ik heb helemaal geen rare gewoontes... Nee, da's dus een leugen. Mijn lief herinnerde mij eraan dat ik te pas en te onpas gekke dansjes maak. Gewoon, als ik een leuk muziekje op de radio hoor bijvoorbeeld, of omdat ik met een liedje in mijn hoofd zit en zin heb om te dansen. En soms ook wel eens gewoon om mijn lief te doen lachen. En met gekke dansjes bedoel ik echt rare bewegingen zonder ritme enzo. 't Leven is al serieus genoeg, zeker?


Welke reis die je al maakte staat bovenaan? En waar wil je zeker ooit (nog) eens naartoe?

Mijn zotste reis was echt wel mijn stagereis naar de Filipijnen. Ik bracht er twee maanden door, zonder er op voorhand iemand te kennen. Ik deed stage bij een vrouwenbeweging en een onafhankelijke krant en ik heb zoveel schrijnende, ontroerende, prachtige, grappige, frustrerende dingen gezien en boeiende dingen meegemaakt dat ik heel dankbaar ben voor die kans. Ik maakte op het einde van mijn reis ook nog een tripje helemaal alleen naar een prachtig eiland en dat was echt de perfecte afsluiter.

Net als de rest van de wereld wil ik heel graag eens naar Ijsland, omdat de natuur er zo indrukwekkend is. En daarnaast zou ik ook graag eindelijk eens die roadtrip langs de Westkust van Amerika maken. Er staan echt nog duizend-en-één reisjes op de planning.Wil je eens een blogje maken met al je tatoeages? :-)

Goh, "al mijn tatoeages", ik heb er eigenlijk maar twee hoor. De eerste zagen jullie al, en het verhaal erachter kunt ge hier lezen. De tweede laat ik af en toe wel eens zien op mijn Instagram stories, en kunt ge in deze blogpost ook spotten (als ge heel goed kijkt). Voorlopig staat er nog geen derde gepland, maar ik heb wel al ideetjes... Sorry, mama. Ze blijven wel redelijk covered up, hoor.

Reacties

 1. Waw, wat een zotte pannenkoekenplant, supermooi! En al helemaal wetende dat ze van je grootmoeder komt!
  Ik ga eens op je instagram stories kijken (hoewel ik eigenlijk net gestopt ben met Instagram), want ik wil je tattoo toch iets gedetailleerder zien dan op die ene foto te zien is ;-)

  En prangend is een groot woord, maar naar aanleiding van dit bericht heb ik wel nog een nieuwe vraag: wat is het leeftijdsverschil tussen jou en je vriend? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohnee! Ik heb het in mijn blog misschien iets fout verwoord, maar het plantje op de foto is geen pannenkoekenplant (ik weet eigenlijk niet wat voor plantje het is), maar dat is dus mijn andere favorietje :p

   Mijn vriend en ik schelen 6 jaar, en ik was 13 toen we bij elkaar kwamen...

   Verwijderen
  2. Haha, ik dacht wel al "amai, zo'n pannenkoekenplant verandert nog serieus eens die groot wordt", maar omdat ik op een klein scherm keek, had ik er voor de rest niet bij stilgestaan. Slim... ;-)
   En ja, zes jaar vind ik op zich niet zo veel (mijn "grootste verschil" is 8,5 jaar), maar op je 13e voelt dat natuurlijk veel groter dan op je 25e. Blij voor jullie dat jullie doorgezet hebben en jullie niets van de commentaren hebben aangetrokken, want dat was duidelijk de juiste keuze!

   Verwijderen
 2. Ha wow die pannenkoekenplant, zalig! Ik kreeg een paar maanden geleden een baby van mijn schoonzus en die wou maar niet groeien hé en nu ineens krijgt ie precies een enorme groeischeut! Tof om te zien ^^
  En ik vind het niet raar om trots te zijn op je relatie. Een relatie is werk hé. Wij zijn deze zomer 8 jaar samen en dat gaat ook met zijn ups en downs maar het is het uiteindelijk allemaal wel waard <3 Vraag me nu ook wel af hoeveel jij en je vriend verschillen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, ook hier dus, foutje! De plant op de foto is geen pannenkoekenplant maar mijn andere favoriete plantje - waar ik de naam niet van ken. Ik ga mijn post een beetje aanpassen zodat het wat duidelijker is :D

   Verwijderen
 3. 14 jaar is ook iets om echt heel trots op te zijn! Wow :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeh yay, schoon onbekend plantje inderdaad! En woooow, je bent al langer samen met hem dan zonder hem! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts