Netflixtips

Ge kent dat hé. Eén cheatdagkse werden er twee, twee werden er drie, en toen was er eigenlijk geen houden meer aan en dacht ik "laat het dan maar allemaal zitten". Na lang en wijs beraad heb ik nu toch beslist om mij te herpakken. Dus vandaag, een lijstje boordevol Netflixtips!

(Ahja seg, en geniet van dat uurtje langer zon he!)

Doordat ik de afgelopen weken een aantal dagen thuis heb gezeten terwijl ik voornamelijk plat moest liggen, heb ik weer heel wat pareltjes ontdekt via Netflix. Want ja, wie heeft er nu eigenlijk geen Netflix abonnement in deze tijd? Ik heb een lijstje samengesteld met films & series die absoluut de moeite zijn én die ge misschien nog niet kende. De grote hypes heb ik er tussenuit gelaten, aangezien "iedereen" die al wel kent of gezien heeft en iedereen weet dat die de moeite zijn (zoals Black Mirror, The End of the F*cking World en consoorten). Dus voilà, als ge op zoek zijt naar nieuwe kijktips, dan zit ge op het juiste webadres!seriesPlease Like Me

Ideale feelgoodserie, want de humor in Please Like Me is echt fantastisch. Josh, het hoofdpersonage, ontdekt op een dag dat hij homo is, met alle "gevolgen" van dien. Daarnaast is het introliedje ook het meest aanstekelijke ever.

Alleen al checken voor: Mae, het grappigste personage dat er tussen zit


The Get Down

Jaren '70 van de vorige eeuw, The Bronx, NYC. Ten eerste: die kledij, die setting. Hartjes in m'n ogen. Ten tweede: de muziek! Ge volgt de Get Down Brothers, een ongeregeld groepje jongens dat z'n eigen muziek maakt, onder leiding van hun "wordsmith" Ezekiel en Shaolin The Fantastic, hun DJ. Ge krijgt ook mee wat er zich in de 70's in The Bronx heeft afgespeeld en 't is gewoon echt het kijken waard.

Alleen al checken voor: de 70's setting


Don't Trust The B*tch In Apt. 23

Een licht verteerbare serie, zonder twijfel. Ik moet zeggen dat ik in het begin vooral geprikkeld werd om te kijken doordat Dawson erin meedoet (Dawson's Creek, favo tienerserie). June is de B*tch uit Apt. 23. Haar beste vriend James (Van der Beek hé) en zij zijn nogal... excentriek te noemen. Wanneer er dan een nieuwe roommate voor June op de proppen komt gaat er een hele nieuwe (treiter)wereld voor haar open.

Alleen al checken voor: James Van Der Beek


Rick & Morty

Rick, een geniale wetenschapper, roept de hulp in van Morty, zijn dommige kleinzoon. Samen beleven ze de gekste avonturen. Schwifty!

Alleen al checken voor: Rick & Morty


Misfits

't Is al een tijdje geleden dat het lief en ik deze serie zagen, maar ze is echt leuk! Opnieuw, die (Britse) humor en die accenten, hemels! Een opstandig groepje tieners krijgt tijdens een onweersstorm plots bovennatuurlijke krachten en dat zijn niet de typische powers die ge zou verwachten.

Alleen al checken voor: de sappige Engelse accenten

films


Spotlight

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, verschillende Academy Awards en prijzen gewonnen, gewoon een steengoed verhaal. In Spotlight legt een groep onderzoeksjournalisten het grootschalige kindermisbruik van de pastoors in Boston bloot. Super interessant en mooi verhaald.

Alleen al checken voor: de researchskills van het Spotlight team


Swiss Army Man

Dit is een beetje een rare film. Maar daar houd ik wel van. Ik heb mijzelf kapot gelachen, en zelfs een beetje geweend. Paul Dano strandt op een onbewoond eiland en vindt een aangespoelde dode man (Daniel Radcliffe) die hij met zich mee door de jungle sleept op zoek naar de bewoonde wereld.
Een bizar verhaal, geweldige vertolkingen.

Alleen al checken voor: De acteerprestaties van beide hoofdrolspelers


The Big Short

De financiële crisis die de hele wereld teisterde tussen 2007 en 2012, uitgelegd op normalemensenniveau (alhoewel ik soms wel wat moeite had om de verhaallijnen te kunnen volgen). Een biografisch verhaal dus, waar ge flink uw kopke bij moet houden, maar kei interessant om te zien.

Alleen al checken voor: Christian Bale's rolletje


Home

De enige animatiefilm in dit lijstje! Ik heb Home ertussen gezet omdat ik denk dat velen 'm nog niet zagen en hij echt niet kan ontbreken in uw animatiefilmrepertoire. Oh, het hoofdpersonage en dat schattige paarse alientje dat ge hierboven ziet, wordt verstoten door zijn naasten, die op weg zijn om de aarde te veroveren. Hij beleeft allerlei doldwaze avonturen terwijl hij de mensheid wil redden, samen met een klein mensje, Lucy.

Alleen al checken voor: het feit dat het een animatiefilm is


The Darjeeling Limited

Wes Anderson weet 't keer op keer te flikken. The Darjeeling Limited gaat over drie broers die weinig contact met elkaar hebben. Een jaar na de dood van hun vader maken ze samen een reis, omdat Francis (Owen Wilson) de band tussen zijn broers weer wil versterken. Tot in het detail heeft hij voor ieder een reisschema opgesteld, waarop zelfs staat wie wanneer moet douchen. Heel grappig, heel mooi in beeld gebracht, ook een beetje ontroerend soms.

Alleen al checken voor: de prachtig gevisualiseerde scenes door Wes Anderson


Frank

Ik wil over Frank niet te veel verklappen, want de kracht van de film zit 'm net in die duisterheid en onwetendheid. Dus als ge houdt van een tikje excentrieke en bizarre films met een donker kantje aan, dan moet ge 'm kijken.

Alleen al checken voor: dat quirkyness

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

 1. Voor als je nog eens wat Netflixtijd hebt ingepland:
  Dark (waarom? Megaspannend en it's set in the 80s)
  Call The Midwife (London in the 60s)
  The Keepers (nun gets killed, why?)
  The Confession Tapes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes! We hebben nu net Tabula Rasa uit gekeken, ook echt een pareltje!

   Verwijderen
 2. Dit lijstje komt precies op het juiste moment! Ze staan al netjes op een notitieblaadje, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wij hebben een week netflix ofzo (ja, ik was 1 van die mensen zonder abonnement tot kort geleden) en heb in 1,5dag tijd 13 reasons why al uitegekeken... Ik ben alvast benieuwd naar wat ik er nog op kan vinden! Die serie met James Van der Beek ga ik toch ook eens checken (ik was ook grote Dawson's Creek fan #teamPacey)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa! #teampacey! Heb je al gezien dat de hoofdpersonages een reünie hebben gedaan voor een magazine? Ik fangirl zwaar.

   Verwijderen
 4. Oh de film Swiss Army Man wil ik nog zien, heb de trailer al eens eerder voorbij zien komen, maar was hem weer vergeten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts