Kapot en lenteschoonmaak

Mijn lijf wilt even niet meer mee. Ik heb een ontstoken rugspier (de trapeziusspier, als er kenners van de medische wereld in de zaal zijn) en verdorie, dat doet pijn. Bloggen komt dus eventjes op de laatste plaats. Mi scusi.Wat ik wel leuk vind, is dat de lente steeds dichterbij komt. Oké, dit weekend wordt het blijkbaar weer onder nul en kunnen we zelfs een heuse sneeuwstorm verwachten (WHY THO), maar dat kan de pret niet drukken. Ik ben volop aan een lenteschoonmaak begonnen en probeer beetje bij beetje alle kasten onder handen te nemen. Een fijn gevoel om met een frisse start aan de lente te beginnen.

Ik probeer weer aan 100 things te geraken, zoals ik dat enkele jaren geleden in de zomer ook deed. Het idee is dat je in de lentemaanden 100 dingen hebt die je weggooit omdat ze kapot zijn of doneert, weggeeft of verkoopt omdat je ze zelf niet meer gebruikt. Ik denk dat we geen problemen gaan hebben om aan 100 dingen te geraken. Het moeilijkste vind ikzelf het effectief wegdoen van spullen. Dus naar de kringwinkel geraken, een manier vinden om online te verkopen, naar het containerpark brengen, ... Komt altijd veel meer bij kijken dan ge denkt, eigenlijk. Maar ik ga ervoor. Starten met een frisse kop en kijk, heerlijk!

Doet u ook aan een lenteschoonmaak?

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen, op de valreep telt -ie nog mee voor vrijdag 16 maart. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

 1. Jep. Al vrees ik dat het nog niet voor maart of april zou zijn, aangezien mijn moestuin prioriteit heeft en daarna de hal een serieuze make over krijgt :D zorg ook maar goed dat ge rust dan, met die ontstoken spier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh een moestuin, zo gezellig! Dat zijn anders ook toffe plannen in het vooruitzicht!

   Verwijderen
 2. Dat het hier in stukken en brokken gaat. Ik kuiste een kast of 2 uit - een week of 2 geleden. Zoiets. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, zo gaat het hier ook op 't moment. Maar dat vind ik wel prima eigenlijk, om niet meteen alles tegelijk aan te pakken :)

   Verwijderen
 3. Ik zou hier ook met gemak aan 100 dingen geraken maar 't is inderdaad het effectief weg doen dat moeilijk is. Ik zeg ook al twee weken tegen mezelf dat ik nu echt eens mijn schoenen op 2dehands ga zetten. Didn't happen. Misschien morgen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts