DIY: washitape houders

De washitape verslaving loopt hier de spuigaten uit. Jarenlang heb ik mijn washitape bewaard in een grote mason jar, maar eigenlijk zijn die bokalen veel handiger om eten in te bewaren (zelfgemaakte granola, bijvoorbeeld!). Hup, weg met die glazen bokaal, en in with the new!

Deze DIY is wederom poepsimpel, maar ge hebt snel resultaat, en het ziet er tof uit, en ge kunt veel sneller bij al uw washitape. Of ringen. Of armbanden, of ....Benieuwd hoe ik het deed?

benodigdheden
» ronde stukjes hout - ik vond een zak houtschijfjes bij Action op de knutselafdeling
» contactlijm
» satéprikkers
» hamer & nagel of een boormachine


hoe? zo!
» Maak gaten in het midden van de houtschijfjes. Dat kan met een boormachine, of als ge dat niet meteen bij de hand hebt, ook heel eenvoudig met hamer en nagel. Een paar keer hameren, en ge zit er al door. Zorg ervoor dat de gaten even breed zijn als de satéstok.

» Steek de saté met de punt naar beneden en een goede klonter contactlijm eraan door het gat van de houtschijf. Knip daarna de onderkant gelijk met de onderkant van het houtschijfje. Voor een stevigere variant maakte ik de gaten iets breder en kleefde ik eerst 3 satéprikkers aan elkaar. Daarna doet ge hetzelfde met uw triosaté.

Even laten drogen... En hoppa, 't is al klaar!Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

  1. Leuk idee! Ik heb mijn washi tapes nog altijd in een bakje, best oké want ik heb er niet (meer) zo heel veel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van mij is ook stilletjesaan aan' t uitdunnen, ik denk dat ik gemakkelijk al 15 rolletjes helemaal heb op gemaakt... Maar we zijn er dus nog niet :D

      Verwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts