De boeken die ik in 2018 wil lezen

Als ge graag boeken leest, en graag lijstjes bijhoudt, dan is Goodreads echt uw ding. Ik zou bijvoorbeeld niet meer zonder kunnen. Ik gebruik Goodreads om boeken te vinden die ik wil lezen, om recensies van anderen te lezen, en natuurlijk zit ik er ook in de Verbeelding Book Club. Toen 2018 van start ging begon ik ook gelijk met het aanmaken van een "to-read-in-2018"-lijstje, vol, u raadt het al, boeken, waar ik bijvoorbeeld al goeie dingen over heb gehoord, of die al in de boekenkast staan en die ik dit jaar wil lezen.Donna Tartt - De Verborgen Geschiedenis
Een vriendin van mij kan het niet goed aan dat ik nog nooit De Verborgen Geschiedenis of Het Puttertje van Donna Tartt las, dus 2018 wordt het jaar waarin ik dit boek zeker ga lezen.

Jeroen Olyslaegers - Wil
Op de Boekenbeurs in Antwerpen zag ik een debat tussen Jeroen Olyslaegers en Bart De Wever, en ik werd meteen getriggerd om het boek te kopen. Een oorlogsboek, dat ligt me wel.

Saskia De Coster - Wij en Ik
Ik las op vakantie Eeuwige Roem van Saskia De Coster, en mannekes, wat kan zij mooi schrijven. Ik kijk al uit naar Wij en Ik. Als dat ook weer zo schoon geschreven is, dan ben ik zonder twijfel een happy gal.

Diana Gaboldon - Outlander
Via een boekenuitwisselingsproject kreeg ik Outlander te pakken, een eerste deel in een reeks met héél veel boeken. Ben erg benieuwd of ik dit kan pruimen. Het verhaal klinkt als iets dat ik zelf niet snel uit de rekken zou halen.

Gretchen Rubin - The Happiness Project
The Happiness Project kocht ik in de luchthaven, in de volle overtuiging dat ik niet genoeg boeken bij had. (Note: ik had 3 boeken én mijn e-reader met 54 boeken op bij...) Uiteraard werd deze niet gelezen op vakantie, maar het lijkt me wel een feelgoodboek dat lekker weg leest.

David Nobbs - Going Gently
Cool, het verhaal van een oude vrouw die gaat sterven en terugkijkt op haar leven, haar zes gestrande huwelijken, en wie van haar drie zoons haar vijfde echtgenoot hebben vermoord...

Ransom Riggs - Library of Souls (Miss Peregrine's Home For Peculiar Children #3)
In 2015 las ik de eerste twee delen van Miss Peregrine's en ik vond het helemaal geweldig! Toen boek 3 uit kwam bestelde ik het heel snel, maar totnogtoe ligt het ongelezen in de boekenkast.

J.K. Rowling - Harry Potter
Als ik nog wat tijd overheb dit jaar (yeah right) dan lees ik graag alle Harry Potters nog eens opnieuw. Ik kan daar zo gelukkig van worden, an weer eens helemaal in die magische wereld op te gaan...

John Green - Looking For Alaska
Ook dit zou een reread worden, ik las het boek al een aantal keer en het was vroeger mijn absolute lievelingsboek. Ik weet niet meer helemaal hoe het verhaal gaat, dus wil Looking for Alaska nog eens lezen om helemaal in het verhaal op te kunnen gaan.

Vriendjes worden op Goodreads? Klikkerdeklik.

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

p.s. In deze post staan affiliate links. Wanneer u dan via die link een product koopt bij bol.com krijg ik daar een minimaal procentje op. No worries, voor u kost de aankoop niet meer dan anders, ge steunt mij en mijn blog gewoon gratis. Bedankt hé ;-)

Reacties

 1. Ik heb The Happiness Project net uit. Leest inderdaad makkelijk! :) En nummer twee en drie van mevrouw Peregine's kinderen staan hier ook nog op m'n lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, hartjes voor lezen, en hartjes voor Goodreads!
  De eerste vier boeken van Harry Potter las ik vorig jaar al, en dit jaar wil ik de andere drie nog herlezen. Nostalgie!
  En verder is mijn leeslijst voor dit jaar véél langer, maar ik laat het wat afhangen van het aanbod in de bib (en wat er nog op mijn e-reader staat).
  Veel leesplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou niet meer zonder Goodreads kunnen ;) De verborgen geschiedenis is een absolute topper! Wil las ik vorige maand maar ik had er eigenlijk meer van verwacht. En Harry Potter is altijd een goed idee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier nog een Harry Potter-fan, ik herlees ze nu in het Engels maar merk toch dat ik sneller naar een boek grijp waarvan ik het verhaal nog niet ken. Donna Tart is zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh de laatste van Ransom rigg is echt goed! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts