Yummy in my tummy: granola recept

Voor mijn verjaardag vorig jaar kreeg ik van een vriendin de allerlekkerste zelfgemaakte granola ooit. Sindsdien ben ik een beetje verslaafd, maar wilde ik vooral ook wel eens zélf proberen om granola te maken. Want het is zo'n hype, dus heel moeilijk kan dat toch niet zijn? Bij Madame Zsazsa vond ik een recept dat ik naar believen aanpaste, en ik deel het dan ook graag met u. Ideaal om met wat (magere) yoghurt op te smikkelen of gewoon zo, uit het handje!benodigdheden (voor een grote weckpot vol)
» 4 el kokosolie
» 3 el honing
» 300g groffe havermoutvlokken
» 200g noten (een notenmix leent zich ook uitstekend!), ik gebruikte amandelen, wal- en paranoten en pompoenpitten
» 30g lijnzaad
» 30g chiazaad
» 50g gedroogde veenbessen
» 50g rozijntjes
» 1 el koekkruiden
» 2 el kaneel
» snufje zout

Ik heb de samenstelling 1/4 natte ingrediënten, 3/4 droge ingrediënten aangehouden. Hoe natter, hoe smeuïger de granola wordt natuurlijk. En verder: keil erin wat ge lekker vindt. Hebt ge nog wat nootjes in huis die niet op dit lijstje staan? Géén probleem, uwe granola zal even lekker worden!

hoe? zo!
» verwarm de oven voor op 180°C
» laat de kokosolie en honing lopend worden (met behulp van uw magnetron bijvoorbeeld) en meng ze met elkaar
» meng alle overige, droge ingrediënten eerst met elkaar in een grote kom. giet ze dan uit op een met bakpapier beklede bakplaat
» giet het kokos-honingmengsel over de bakplaat
» zet in de oven voor 20-25 minuten, haal de bakplaat tussendoor drie keer uit de oven en hussel alles goed door mekaar (afhankelijk van hoe crunchy ge de granola wilt kunt ge het langer/korter in de oven laten staan)
» laat even afkoelen en daarna: doe in zo'n fancy weckpot. eet smakelijk! let op: ge eet dit best binnen de twee weken op, om nog een optimale crunchyness te behouden ;-)

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

Populaire posts