Maandmenu - Januari

Het lief en ik zijn sinds kort helemaal van de weekmenu's. We eten nogal gezond en willen vooral vers eten in de plaats van kant-en-klaar maaltjes in de winkel te halen. Vriendje was eerst op een strikt dieet, nu is hij voornamelijk op sportdieet. Ik probeer mij daar zo goed en zo kwaad als het kan aan aan te passen, maar dat resulteert in behoorlijk wat geplan. En daar komen de weekmenu's supergoed van pas! We weten voor de hele week wat er in huis moet zijn, het lief weet op zijn werk wat de pot 's avonds schaft en daar kan hij zijn middagmenu op afstemmen. Afin, ge hoort het wel, wij zijn verknocht. Misschien kan ik u wel inspireren, dus deel ik hier het maandmenu van januari!

week 1
1 - vegetarische hamburgers met sla op meergranenbroodjes
2 - groentenpizza
3 - volkoren spaghetti met groentesaus
4 - 2 dubbele boterhammen met kaas en vegetarische kip-kerrie salade
5 - risotto met paprika, courgette en cherrytomaten
6 - spaghetti met groentesaus
7 - stoofpotje bij la mama



week 2
8 - 100% veggie sushi combo en edamameboontjes (liefde)
9 - aardappels, gebakken witlof en vegetarische kipstukjes
10 - eenpansgerecht met rijst, spinazie, olijventapenade, tomaten en kabeljauw (recept van Jamie Oliver - 5 Ingredients), side dish:  portobello paddenstoelen met cheddar
11 - stokbrood met olijventapenade en salade
12 - pastinaakpuree met wortels en vegetarische nuggets
13 - paprikasoep en quiche met paprika, spinazie en kruidenkaas (recept)
14 - restjes quiche

week 3
15 - vegetarische spaghetti
16 - restjes spaghetti
17 - tomatenrisotto met gegrilde aubergine (recept)
18 - restjes risotto
19 - udon noedelsoep met paksoi (recept)
20 - restjes noedelsoep
21 - buffetvoer! gebakken champignons, sushi, quinoasalade, dimsum, tiramisu, ... kwijl!



week 4
22 - wokgroente met chinese kool en courgette en vegetarische sojaballetjes
23 - wraps met gekookte spinazie, rode paprika, vegetarische sojaballetjes en avocado
24 - ovenschotel met groene groentes (broccoli, sperziebonen, paprika en spinazie), zoete aardappel en kabeljauw
25 - maïssoep met feta (recept)
26 - scampi diabolique
27 - mexicaanse salade met quinoa (en er kwam volk eten waarvoor ik tikka kip uit de oven maakte met bloemkool en aardappels naar een recept van Jamie Oliver, maar dit van Jeroen Meus lijkt ook wel een topper)
28 - restjes mexicaanse salade

week 5
29 - quiche tomaat/basilicum/geitenkaas (recept) en quiche gerookte zalm/broccoli (recept)
30 - restjes quiche
31 - rode curry met sperziebonen, kikkererwten, paprika, kokosmelk en rijst



Resultaat van een maand een weekmenu in te lassen: wij eten veel restjes. En wij eten precies ook wel heel vaak pasta en soortgenoten, woeps. Februari wordt ongetwijfeld iets exotischer, want ik bevind mij op dit moment in het zonnige Curaçao.... Bon dia!

Reacties

  1. Tof om te zien! Die quiche ga ik opslaan, klinkt lekker! En wij eten ook vaak restjes. Als we spaghettisaus maken, kunnen we daar gerust twee dagen van eten en twee dagen spaghetti na elkaar is ook geen straf :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad! Morgen is het hier weer spaghettidag, mmmh!

      Verwijderen
  2. Mmm, klinkt allemaal heerlijk! Wij eten ook best vaak pasta, wraps, ... En: hoera voor restjes!
    Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit mag je blijven doen, inspiratieeeeeee dat ik hier al vond! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts