Een Bernadette voor u en maai

Den tijd van de Bernadetjes is volop in het land, en dat treft. Mijn mama heeft de breigekte namelijk goed te pakken. Het laatste jaar heeft ze denk ik al een stuk of 20 Bernadette modellen in elkaar gebreid, en natuurlijk profiteer ik graag van haar hobby om voor mezelf ook enkele exemplaren te hebben. Dus eigenlijk speel ik een beetje vals, want deze truien breide ik niet zelf, maar mijn liefste mama deed dat wel.

Zo'n Bernadette model, mits de juiste wol, zit hemels, en past naar mijn insziens overal bij. De laatste nieuwe toevoeging aan mijn garderobe is deze lichtblauwe in de allerzachtste wol allertijden.
De foto's van de blauwe Bernadette maakte ik begin 2017 al (ondertussen is onze slaapkamer heel wat minder leeg), op dit moment zie ik er dus wel een klein beetje anders uit, hihi. Ik zette de trui wel zelf in elkaar én ik voegde ook de zakken toe. Bij deze Bernadette zijn de mouwen en de lengte iets langer, wat ervoor zorgt dat dit dé ultieme chilltrui is.
Uit ervaring heb ik geleerd dat ge de Bernadette truien best op een deftig wolprogramma wast, of liever nog, met de hand. Drogen is ook zoiets dat ik niet kan. Een prachtig okergeel exemplaar heb ik op die manier moeten weggooien, want die was helemaal uitgelodderd. #unsuccesfuladulting

De enige foto die ik vond van mijn okergele bernadette.


Nog meer bernadettige foto's vond ik in mijn foto-archief. Mamalief, zus en ik dragen geregeld elkaars truien. Onderstaand exemplaar komt uit de kast van zus en vind ik ook erg mooi. Een heerlijke herfstwandeling op de Kalmthoutse heide die mij doet terugdenken aan de combinatie salopette, bernadette, zonneschijn en familietijd. Hemels!
Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

 1. O nee, wat zonde van de okergele! Leve je mama! Breiwerk kun je het beste liggend laten drogen (niet ophangen dus, maar daar was je zelf waarschijnlijk inmiddels ook achter). En ik ben sinds een tijdje fan van Eucalan, een speciaal wolwasmiddel dat je niet hoeft uit te spoelen. Echte wol hoef je trouwens ook helemaal niet zo vaak te wassen, uithangen/luchten is vaak al genoeg. Tot zover mijn handwerkweetjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja die tip van liggend laten drogen had ik beter wat eerder gekregen, want dat is ook een (dom) foutje van mij geweest. :-D Eucalan, dat ga ik eens opzoeken! Ik was m'n truien niet zo vaak hoor, maar wanneer ik ergens geweest ben waar de friteuse heeft op gestaan of als ik bij een vuurkorf heb gestaan, gaat de geur er toch niet zo gauw uit na wat uitluchten. Dus af en toe vind ik het wel nodig.

   Verwijderen
 2. anneleen21.2.18

  Die laatste foto is gemaakt op de brandtoren, zie ik meteen... :) mooi uitzicht heb je daar he! Ik vind het zo knap dat mensen daarin zo handig zijn en hun eigen kledij kunnen maken! Zien er heerlijke vesten uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is er echt prachtig! Nu mijn ouders zo dicht bij de Kalmthoutse heide wonen moet ik toch eens wat vaker gaan.. Ik ging in augustus voor het laatst met mijn zusje en toen was het daar ook zo mooi. In de winter en in de lente moet ik ook zeker eens een grote wandeling gaan maken :-)

   Verwijderen
 3. Ik heb ook zo'n breipatroon maar ik kan bijlange niet breien. Mijn mama wel maar die wou er niet aan beginnen. Die breit alleen sjaals of truien waarbij ze uit haar hoofd kent wat ze moet doen (en eerlijk is eerlijk, die zijn heel hip). Ik hoop dat ik er ooit een voor mezelf in elkaar kan flansen want ik vind ze ook super tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon aan beginnen, joh! Mijn bomma leerde me breien (gewoon rechts en averechts) en de rijstpapsteek (of gerstekorrelsteek) heb ik mezelf aangeleerd. Op Youtube vind je suuuperveel keigoede tutorials en eens je ermee weg bent is het echt wel makkelijk. Maar best begin je inderdaad met een minder ambitieus projectje :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts