DIY: kattenbandana

U weet niet hoe lang ik deze DIY al wou maken... Ik maakte kattenbandana's voor de twee bandieten, dus nu heb ik eindelijk nog eens een excuus om een heuse fotoshoot op de blog te laten verschijnen!

Een kattenbandana is immens snel om te maken, dus ge kunt ze gerust in bulk aanmaken in alle leuke stofjes die ge nog hebt liggen. De bandana's die ik maakte zijn omkeerbaar en maakt ge vast door ze over het halsbandje van de kat te schuiven. Zo zijt ge zeker dat de kat er niet in verstrikt kan raken. Dubbel handig!

benodigdheden
» kleine restjes stof
» naald & draad
» eventueel: naaimachine

Ja, serieus, dat is het al!

hoe? zo!
» teken uw eigen patroon aan de hand van de halsband van uw kat (of andere viervoeter, ik wil geen hondenmensen uitsluiten!). Dat doet ge door uw halsband opengeklikt op een A4'tje te leggen en de breedte aan te duiden. De sluiting moogt ge eraf laten. Maak er een rechthoek van door de lijntjes iets naar onder door te trekken. Vind dan het midden van uw rechthoek, maak uw driehoek zo groot ge zelf wilt en maak uw driehoek af. De meest onduidelijke uitleg van uw leven, maar het patroontje hieronder maakt u hopelijk wat wijzer!» als ge uw patroon hebt getekend en uitgeknipt op papier, kunt ge 't overtrekken op stof. ge hebt twee stukken stof nodig.
» vouw de kantjes van uw rechthoek een halve centimeter naar binnen, en daarna nog eens een halve centimeter naar binnen. speld en stik vast. doe hetzelfde aan beide stukken stof.
» leg dan uw stukken stof met de goede kant op elkaar en stik de twee schuine zijden van uw driehoeken vast. stik ook de bovenkant vast.
» nu kunt ge de bandana keren door de openingen in de zijkant. maak vast aan de halsband en klaar is kees!


Zie nu toch, die twee zijn toch om op te fretten zo schattig?

Dit bericht verschijnt tijdens 40 Dagen Bloggen. De naam zegt het zelf, ik blog 40 dagen aan een stuk. Tussen 14 februari en 1 april vindt ge op bij gebrek aan beter 40 posts. Benieuwd naar de andere deelnemers? Of neemt ge liever een kijkje bij initiatiefnemer Kathleen zelf? Al de artikels op Bijgebrekaanbeter in het kader van 40DB vindt ge hier.

Reacties

  1. Oooh zalig! Ik ga dat ook ooit eens maken! Zeker omdat onze Baloe veel kwijlt. Haha :p en het ziet er super schattig uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts