Doorgaan naar hoofdcontent

40 Dagen Bloggen. Wait, whut?

Ja lap, wat heb ik mezelf nu weer aangedaan. Vandaag start "40 Dagen Bloggen", een initiatief van Kathleen. (Ge weet wel, die Kathleen van Verbeelding die ook elk jaar de Verbeelding Book Challenge in het leven roept. Kathleen vindt dat precies wel leuk, andere mensen een beetje uitdagen en toffe projecten bedenken.)Van 14 februari tot en met 1 april duurt de vastentijd. En in plaats van iets te laten, ga ik een extraatje doen. Zoals ge weet was het hier in 2017 bizar stil. Zoals ge weet (of misschien ook niet, maar nu dan wel!) ga ik in 2018 een poging doen om elke week te bloggen. En alsof dat niet al een uitdaging genoeg is, ga ik nu ook deelnemen aan 40 Dagen Bloggen.

Begin februari heb ik eens goed nagedacht over waarover ik wil bloggen. Al jaren is mijn blog een samenraapsel van dingen die ik leuk vind in mijn leven, en dat wil ik ook vooral blijven doen. Om het mijzelf iets makkelijker te maken de komende 40 dagen, heb ik wel aan elke dag van de week een thema vast gepind.

Als ge niet zo van de foto's zijt, dan slaat ge maandag beter over. Eén van de 19 dingen voor 2019 is dat ik mijn fototoestel weer meer wil bovenhalen en meer wil experimenteren met fotografie. Want zeg nu zelf, dat is toch zonde, dat ik zo'ne goeie kodak heb en daar zo weinig mee doe?
(Binnenkort wil ik ook weer wat meer portretten en shoots van anderen gaan doen, dus als ge graag eens voor de lens staat en een paar leuke foto's van uzelf wilt, geef een gil in de reacties of via mail.)

Bijgebrekaanbeter is ooit begonnen als creatieve uitlaatplek, en ik knutsel nog altijd graag. Een handgemaakt project, een tutorial, ge vindt het hier op dinsdag.

Food is life! Sinds een tijdje werken het lief en ik met weekmenu's en eten we wat gezonder. Lekker, gevarieerd en gezond eten zijn absoluut key. 's Woensdags is er voor de foodies steevast een blogpost over voedsel. Een maandmenu, een recept, mijn favoriete foodbloggers, ...

Ge zijt een lijstjesmeisje of ge zijt het niet. Donderdag is lijstjesdag!

Verhaaltjes vertellen op een gestructureerde manier zal wellicht nooit een van mijn sterkste punten worden, maar ik kan maar proberen. Storytime, een opiniestuk of een persoonlijke blog op vrijdag vis(wijf)dag.

De laatste tijd ben ik meer en meer into interieur en probeer ik van Het Huis een gezellige, lichte en creatieve thuis te maken. Ik neem u mee in dat proces op zaterdag.

En zondag, die staat al jarenlang garant als Snail mail Sunday, dus dat blijft lekker het thema van de luie zondagen. Ouderwets brieven versturen met de post, want dat is toch zo fijn!

(P.S. Bovendien zijn er ook 6 cheatdays. Ze liggen nog niet allemaal vast, maar ge hoeft dus geen brandstapel in gereedheid te brengen als ik eens een dagje oversla. Dan weet u dat alvast.)

Bent ge benieuwd naar de andere deelnemers? Op tuttefrut.be vindt ge een lijstje met alle deelnemende bloggers.

Niet vergeten om hier morgen weer even te passeren hé! Tot dan!

Reacties

 1. Oh, tof dat je voor alle dagen een thema hebt bedacht. En nog toffer dat je meedoet met de challenge. Succes ermee! Ik kom zeker elke dag lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joepie! Leuk dat je (ook) meedoet! Ik kijk al uit naar woensdagen, donderdagen en zaterdagen, maar ik ga op andere dagen ook zeker komen lezen. En mocht je nog mensen zoeken voor je foto's, laat maar iets weten, want ik denk na over een nieuwe lay-out voor mijn blog, en dan mag een nieuwe foto er ook wel bij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik zal u een mailtje sturen als het wat concreter wordt :-)

   Verwijderen
 3. Fijn! Ik kijk er naar uit en door je leuke post te zien, krijg ik altijd zin om ook weer regelmatiger brieven te schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat ik iemand kan inspireren! :-D

   Verwijderen
 4. Laura K15.2.18

  Oooh, zo tof! Ik kijk ernaar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, viswijfdag :)
  Heel leuke thema's alleszins; kijk er al naar uit! Zeker interieur, want ik vind het zooo leuk om bij mensen binnen te piepen :)
  En ik doe even een stapje uit mijn comfortzone nu, maar: ik wil ook wel model spelen! Geen idee of ik dat goed ga kunnen, want ik voel mij eigenlijk vooral comfortabel achter de camera. Maar tegelijk lijkt het mij wel leuk om een paar goede foto's van mijzelf te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keileuk! Ik stuur u een mailtje als de tijd (voor mij, haha) rijp is!

   Verwijderen
 6. Kathleen vindt dat inderdaad al eens tof om mensen een schop onder hun kont te geven. Ik kan dat beamen. Also: tienduust hartjes voor vis(wijf)dag. <3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…