Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sinds een tijdje gesloten is voor het publiek, verlaten is door de mens, en er een heel stuk "creepier" uitziet dan vroeger.

8. fotografie weer oppikken
Spreekt voor zich, ik wil nieuwe technieken leren en mijn fototoestel veel vaker vastpakken dit jaar.

9. een cursus of workshop volgen
Ik weet stiekem al welke, maar ik verklap het lekker nog niet...

10. verhuizen van blogger naar Wordpress
Ook dat spreekt voor zich, na 8 jaar wordt het tijd om Blogger vaarwel te zeggen en over te stappen naar een systeem dat veel vrijer is.

11. een themafeestje organiseren

12. een dagje naar zee gaan

13. een nacht op een onconventionele plaats spenderen

14. visitekaartjes laten maken

15. **geheim!** (als dit puntje erdoor komt hoort u er vanzelf iets van!)

16. skydiven of iets anders zots in de lucht doen

17. een festival doen

18. 10 nieuwe (voor mij) horecazaken bezoeken in Antwerpen

19. elke week (minstens) één keer bloggen
Op blogvlak heb ik ook een doel voor mezelf gesteld. In 2016 en 2017 was ik een abonimabele blogger. In 2016 verschenen er 32 posts online, in 2017 slechts 17... En hier op dit stekkie blog ik al sinds 2010, ik heb dat ook altijd graag gedaan, en ik heb het de afgelopen jaren absoluut gemist. Hoog tijd om dus terug wat leven in de brouwerij te brengen. In 2018 wil ik elke week (minstens) één keer per week een post online gooien. Hoppa!

Benieuwd hoe het er mee staat? Ik stel u af en toe op de hoogte via een blogpost, daarnaast zal ik dit lijstje ook hier verder bijhouden.

Allez seg, tot volgende week dan he!

Reacties

 1. Joepie voor weer meer blogposts! Ik ben benieuwd naar het geheime puntje, maar geduld is een schone deugd natuurlijk.
  In 2018 wil ik ook graag overstappen naar een (eigen) Wordpress, en wil ik een nieuwe layout. Maar eerst maar even uitzoeken en voorbereid zijn. Gelukkig is het jaar nog lang :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk, dan kunnen we mekaar steunen bij de overstap. Chance dat we nog efkes te gaan hebben, inderdaad :-) Al zal het snel genoeg weer het einde van 2018 zijn!

   Verwijderen
 2. Heel blij met puntje 19! Zulke lijstjes (en een maandelijkse update) helpen mij ook echt om de dingen te doen die ik wil doen. Ik zal dit jaar niet al mijn 33 puntjes kunnen afvinken, vermoed ik, maar elke puntje is er één. Succes jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keileuk dat je zo blij bent. Ik vermoed ook dat ik niet al mijn puntjes ga kunnen afstrepen, maar we kunnen alleen ons best doen natuurlijk.

   Verwijderen
 3. Juich! Meer Elisse = meer blijheid :) Veel plezier met je lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh het Land van Ooit! Ik ben daar ooit geweest (haha). Doel vond ik al best creepy eigenlijk, maar het heeft ook iets heel aparts om daar rond te lopen. Tof lijstje! Ik krijg zin om er ook eentje op te stellen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoera, meer blogs! Ik vind 19 punten erg ambitieus, ik heb er zelf maar 5 opgesteld :) Land van Ooit vond ik niet héél creepy, mensen gaan er nu gewoon wandelen/hun hond uitlaten. Maar wel erg leuk om te zien wat er nog van over is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het fijn om lekker veel te kunnen schrappen, hopelijk het hele jaar door, vandaar 19. En het klinkt ook mooier om 19 voor 2019 te zeggen dan 5 in 2018. :p Succes met jouw lijstje!

   Verwijderen
 6. Zo'n leuk lijstje! Ik ben al benieuwd naar je grote reis en ben natuurlijk ook fan van nr. 2, 6, 7, 13, 15 en 19. En de rest natuurlijk ook. Hoewel ik zelf de laatste tijd bijna geen blogjes mee geschreven én gelezen (foei) heb, blijf ik die van jou altijd trouw volgen. Heel blij dat er dit jaar meer blogjes zullen verschijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Raya, kei lief! <3 Jammer dat jij niet meer actief blogt, ik was ook altijd een trouwe lezer van je blog!

   Verwijderen
  2. Ooit begin ik er terug mee! ;-)

   Verwijderen
 7. Leuk lijstje!
  Het sanatorium in Tombeek is ook een leuke urbex-bestemming ;)

  En die verhuis van blogger naar wordpress, die kan ik je alleen maar aanraden! 't Is serieus wat werk, maar ik ben er nog altijd zo blij mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts