Een mintgroen vest van A tot Z

Monday, December 19, 2016 9 Comments

Howdie!

Zoals ik u eerder beloofde, in mijn herfstlijstje namelijk, volgt hierbij sinds lange tijd nog eens een zelfmaaksel. Begin november volgde ik bij Droom, een pop-up shop in Merksem, een workshop om zelf een vest te maken. Droom huisvest 5 creatieve dames die allemaal hun eigen specialiteit hebben en die in de winkel in de verf zetten. De workshop werd georganiseerd door Olive, die ook een webshop heeft waar je stoffen en patronen kan kopen trouwens. Op een avond tijd zou de volledige basis van het vest in elkaar moeten zitten, er zou enkel nog wat afwerking moeten gebeuren thuis, werd me beloofd.Ik kan u al meteen zeggen, zo'n volledig kledingstuk maken op enkele uurtjes tijd is behoorlijk heavy. Het patroon overnemen, daarna overnemen op de stof, de stof knippen, de kanten zigzaggen én alles in mekaar steken, dat zorgt af en toe voor frustratie (van mijn kant, als ons Josefien weer eens niet mee wilt). P.S. Het patroon dat hier gebruikt werd is de Chloé jas van La Maison Victor.

Maaarrr, en dat moet ik ook toegeven, het is me gelukt. Wat ik thuis nog moest doen was het omzomen van mijn mouwen en stiksels met de hand vast zetten. Met een goei serieke op de achtergrond vloog dat werkje zo voorbij.

En dus: geslaagd!

Laat ons de vest even wat meer in detail bekijken. De foto's doen het geen eer aan. Het ziet eruit alsof ik hier een te grote doktersjas aanheb, terwijl het in het echt wel oversized valt, maar er toch iets minder patattenzakkerig uitziet. Ik ben helemaal verliefd op de stof, toffe kleur en leuk patroon.En ohja, ik zette er ook zakken in! Zie mijn nonchalante pose met hand in zak.Yep, ik ben blij met mijn nieuwe vest en met het feit dat ik dankzij de workshop het begrijpen van patronen weer iets beter onder de knie heb. Nu nog wachten tot het weer wat warmer wordt en ik mijn zelfgemaakte vest effectief kan dragen!

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer