Een mintgroen vest van A tot Z

Howdie!

Zoals ik u eerder beloofde, in mijn herfstlijstje namelijk, volgt hierbij sinds lange tijd nog eens een zelfmaaksel. Begin november volgde ik bij Droom, een pop-up shop in Merksem, een workshop om zelf een vest te maken. Droom huisvest 5 creatieve dames die allemaal hun eigen specialiteit hebben en die in de winkel in de verf zetten. De workshop werd georganiseerd door Olive, die ook een webshop heeft waar je stoffen en patronen kan kopen trouwens. Op een avond tijd zou de volledige basis van het vest in elkaar moeten zitten, er zou enkel nog wat afwerking moeten gebeuren thuis, werd me beloofd.Ik kan u al meteen zeggen, zo'n volledig kledingstuk maken op enkele uurtjes tijd is behoorlijk heavy. Het patroon overnemen, daarna overnemen op de stof, de stof knippen, de kanten zigzaggen én alles in mekaar steken, dat zorgt af en toe voor frustratie (van mijn kant, als ons Josefien weer eens niet mee wilt). P.S. Het patroon dat hier gebruikt werd is de Chloé jas van La Maison Victor.

Maaarrr, en dat moet ik ook toegeven, het is me gelukt. Wat ik thuis nog moest doen was het omzomen van mijn mouwen en stiksels met de hand vast zetten. Met een goei serieke op de achtergrond vloog dat werkje zo voorbij.

En dus: geslaagd!

Laat ons de vest even wat meer in detail bekijken. De foto's doen het geen eer aan. Het ziet eruit alsof ik hier een te grote doktersjas aanheb, terwijl het in het echt wel oversized valt, maar er toch iets minder patattenzakkerig uitziet. Ik ben helemaal verliefd op de stof, toffe kleur en leuk patroon.En ohja, ik zette er ook zakken in! Zie mijn nonchalante pose met hand in zak.Yep, ik ben blij met mijn nieuwe vest en met het feit dat ik dankzij de workshop het begrijpen van patronen weer iets beter onder de knie heb. Nu nog wachten tot het weer wat warmer wordt en ik mijn zelfgemaakte vest effectief kan dragen!

Reacties

 1. Elisse, jij prachtding! En altijd maak jij zo een prachtige dingen. Ik ben al blij als ik een kleedje klaar krijgt en madam maakt hier is een jas ;) Schoon, schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk vest, erg mooie stof ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gemaakt! En inderdaad een schoon stofke. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, die is keeeeeimooi geworden! Goe gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh die vind ik echt héél erg mooi :-) En zo gek op één dag tijd! :D Goed gelukt zeg ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw, gaat schoon zijn in de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n mooi jasje! Wauw, dat je dat zelf kan zeg. Dat vind ik echt knap! Tof dat je je eigen creatie zo kan dragen :). Ik verlang ook wel weer naar het warmere weer haha, ik vind mijn kleding fijner (er zijn toch bepaalde dingen die toch leuker staan zonder winterjas erover!)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw! Dit is echt prachtig!! Hij staat je ook geweldig zeg :)
  Altijd als ik geslaagde naaiprojecten zie, heb ik altijd zin ook weer aan de slag te gaan, misschien toch mijn naaimachine weer eens uit de kast halen..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts