Tussen de soep en de patatten

Thursday, November 24, 2016 12 CommentsHé, hallo luitjes! Een kleine heart to heart, om u 't een en 't ander te verduidelijken en om het even van mij af te schrijven.

Zoals u reeds eerder medegedeeld, kocht ik een huis samen met mijn lief. Het zit namelijk zo, sinds mei vorig jaar woonden we in het huisje van mijn bomma. Mijn bomma verhuisde toen naar een rusthuis maar wilde haar huis nog niet verkopen. Het ging de laatste maanden steeds slechter met haar gezondheid en na een heftige strijd is ze in augustus overleden. En yep, dat deed pijn. Ze was mijn meter, een schat van een vrouw en ik zie er nog altijd meer van af dan ik durf toegeven.

Na haar overlijden werd het voor het lief en mezelf dus tijd om op zoek te gaan naar een eigen huis, een plek onder de zon. Eigenlijk hadden we liever nog wat daar gezeten om nog wat verder te sparen, maar het zij zo. Een tweede verhuis op drie jaar tijd, ja, dat kan pikken. We bezochten vlijtig elke dag alle immosites en gingen enkele huizen bezoeken in de buurt van waar we allebei werken, en we werden dolverliefd op een huisje in Hoboken. Een paar dagen en een bod later was de zaak geklonken: wij hebben een huis gekocht!

Het voelt zo gek om een paar maanden tijd zo'n heftige moodswings te hebben. Het ene moment dolgelukkig omdat een jarenlange droom eindelijk uitkomt en ge super enthousiast bent voor wat de toekomst zal brengen, het ander moment verdrietig zijn omdat ik dat zo graag had willen delen met mijn meter. Ik weet dat het ongetwijfeld beter is zo, maar afscheid nemen is nooit fijn.

Een kleine twee weken zitten we nu in ons huizeke. Ik begin me volledig thuis te voelen. De eerste wasjes zijn gedraaid, de oven is uitgebreid getest, het afwasmachien goedgekeurd en bovenal: we kunnen hier doen en laten wat we willen. Zo gek om me in te beelden dat alles in het huis van ons is. Tot de tegeltjes in de badkamer, de vijgenboom in de tuin en de blaffeturen toe.

Hier gaan we gelukkig blijven, dat weet ik nu al.

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer