Doorgaan naar hoofdcontent

Tussen de soep en de patattenHé, hallo luitjes! Een kleine heart to heart, om u 't een en 't ander te verduidelijken en om het even van mij af te schrijven.

Zoals u reeds eerder medegedeeld, kocht ik een huis samen met mijn lief. Het zit namelijk zo, sinds mei vorig jaar woonden we in het huisje van mijn bomma. Mijn bomma verhuisde toen naar een rusthuis maar wilde haar huis nog niet verkopen. Het ging de laatste maanden steeds slechter met haar gezondheid en na een heftige strijd is ze in augustus overleden. En yep, dat deed pijn. Ze was mijn meter, een schat van een vrouw en ik zie er nog altijd meer van af dan ik durf toegeven.

Na haar overlijden werd het voor het lief en mezelf dus tijd om op zoek te gaan naar een eigen huis, een plek onder de zon. Eigenlijk hadden we liever nog wat daar gezeten om nog wat verder te sparen, maar het zij zo. Een tweede verhuis op drie jaar tijd, ja, dat kan pikken. We bezochten vlijtig elke dag alle immosites en gingen enkele huizen bezoeken in de buurt van waar we allebei werken, en we werden dolverliefd op een huisje in Hoboken. Een paar dagen en een bod later was de zaak geklonken: wij hebben een huis gekocht!

Het voelt zo gek om een paar maanden tijd zo'n heftige moodswings te hebben. Het ene moment dolgelukkig omdat een jarenlange droom eindelijk uitkomt en ge super enthousiast bent voor wat de toekomst zal brengen, het ander moment verdrietig zijn omdat ik dat zo graag had willen delen met mijn meter. Ik weet dat het ongetwijfeld beter is zo, maar afscheid nemen is nooit fijn.

Een kleine twee weken zitten we nu in ons huizeke. Ik begin me volledig thuis te voelen. De eerste wasjes zijn gedraaid, de oven is uitgebreid getest, het afwasmachien goedgekeurd en bovenal: we kunnen hier doen en laten wat we willen. Zo gek om me in te beelden dat alles in het huis van ons is. Tot de tegeltjes in de badkamer, de vijgenboom in de tuin en de blaffeturen toe.

Hier gaan we gelukkig blijven, dat weet ik nu al.

Reacties

 1. Sterkte, Elisse, neem maar rustig je tijd. En veel plezier in jullie huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee keer verhuizen op zo een korte tijd is inderdaad pittig, maar wel fijn dat jullie een eigen stekje gevonden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jullie een eigen huisje hebben! Dat brengt ook rust in het hoofd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben - helaas - ook specialist geworden in veel verhuizen op korte tijd en ik heb dus zelf ondervonden wat het met een mens kan doen. In jouw geval komt er dan nog eens een verlies bij, bah. Fijn dat het verhuizen nu achter jullie ligt. Hoog tijd om te genieten en rust te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik mis ze ook nog elke dag...
  Ben benieuwd naar je nieuwe plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat met jullie huis! Niet gemakkelijk om zo vaak te verhuizen, maar nu is het echt jullie stekje. �� Veel sterkte ook met het verlies van je meter, ik kan mij niet voorstellen hoe het zonder is...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gecondoleerd Elisse, wat ontzettend naar. Ik denk aan je! En dan ook nog eens verhuizen, fijn dat jullie nu gesetteld zijn. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel sterkte meid. Ik had het ook moeilijk met de overlijdens van mijn oma's. Nog altijd soms eigenlijk. Er staat hier een verjaardagskaartje dat ik kreeg een paar weken voor het overlijden van één van hen. Ingekaderd op de kast, zodat ik het iedere dag zie. Langs de andere kant is een eigen stekje natuurlijk wel supertof. Geniet er met volle teugen van en maak er iets fantastisch van. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel sterkte, en geniet met volle teugen van jullie nieuwe thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geniet van jullie nieuwe stekje!
  Dik anderhalf jaar na het overlijden van mijn mémé doet het nog altijd pijn. Tijd heelt veel wonden, maar niet op 1-2-3. Koester alle mooie herinneringen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sterkte met je overlijden nog en proficiat met je huis. Geluk en verdriet liggen dicht bij elkaar, maar jij ben een sterke vrouw en uw meter (oma) zou fier op u zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel dus met het overlijden van je oma, niet met het jouwe natuurlijk. Reacties plaatsen terwijl je netflix kijkt is slecht ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…