Doorgaan naar hoofdcontent

Kringloopvondsten

Twee weken geleden ging ik nog eens rommelmarkten. Ochot, wat kan dat deugd doen om weer eens tussen alle rekken te snollen als het al een tijd geleden is. Goegekregen weet er altijd een feestje van te maken, het mooie weer in het Stadspark maakte de dag alleen nog maar mooier.

Ik tikte er een uilenbloesje op de kop voor een luttele €4 (oorspronkelijk van Zara) en minimale vierkante oorstekers voor €1.

Daarna was het tijd om op de geliefde Bredabaan in Merksem de Kilomeet en Kringwinkel te plunderen. Na heel wat zoeken in de boekensectie vond ik deze 4 toppers (het zelfhelpboek kon ik niet laten liggen dankzij Bridget Jones' Diary) die een fijne plaats krijgen in de boekenkast. Volgende week, op 15 oktober, is het trouwens weer dag van de kringwinkel! Ik ben uiteraard weer van de partij, in de Kroonstraat worden planten verkocht, hiep hiep! Voor het volledig overzicht van welke spullen je waar vindt kijk je best even op de website van De Kringwinkel.In de Kilomeet, waar je dus een vaste prijs per kilo of per meter betaalt, vond ik deze geweldige vaas die ik prompt omtoverde tot terrarium voor enkele van mijn luchtplantjes én een mooi retro schaaltje met vogeltjes op.

Op diezelfde Bredabaan is sinds enige tijd ook een Rekhet. Fantastisch concept waarbij je in de winkel een rek voor een bepaalde tijd kan huren en er kan verkopen wat je maar wil, zonder dat je effectief zelf in de winkel moet staan. Elke keer als ik er passeer kan ik niet met lege handen naar buiten komen. Een mooie tweedehandse gele hoed, een paar pakjes Fimo (die ik meteen gebruikte om deze granieten juwelenschaaltjes te maken).Wat is uw laatste tweedehandsvondst?

Tot de volgende!

Reacties

 1. Ik doe dat eigenlijk te weinig, maar met de verbouwingen hier kopen wij vooral interieurspullen. We hebben toch al drie mooie oude grote spiegels op de kop kunnen tikken. Foto's volgen als we kunnen beginnen met het inrichten van de kamers. :-) Mooie spullen heb jij gevonden alleszins!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoera voor de Kilomeet! In Aalst is er sinds kort ook eentje. Mooie vondsten! Die vaas is echt ideaal voor je plantjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ik ben zo jaloers op dat uilenbloesje! Ik vind bijna nooit kleding die ik ècht tof vind in de kringloop... Maar wel regelmatig leuke borden (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zo'n leuke post Elisse! Je hebt leuke dingen op de kop kunnen tikken. Ik vind het ook altijd zo fijn om tussen de tweedehands spullen te snuisteren. Tegenwoordig ga ik ook steeds op zoek naar leuke spulletjes om te gebruiken voor de foto's van de thee ;). En jouw haarkleur is echt zo mooi, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Je hebt echt wel gescoord, die boeken!
  Ik moet dringend weer wat meer rommelmarktjes gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij Rekhet kom ik ook altijd met vanalles buiten. Vind ik een superconcept! Die schaaltjes heb je mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw wat een geweldige vondsten! Ik ben nog érg slecht in kringloopshoppen, zo op een markt gaat het een stuk beter maar de winkels heb ik nog niet helemaal door.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke dingen heb je gescoord! Ze hebben soms enorm leuke items. Ik zag laatst een heel tof bankje, had er helaas geen plek voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Altijd verrassend hé, een uitstapje naar de kringwinkel. Mooie vondsten die je bij elkaar hebt gesprokkeld :-). Die phytplantjes :-D.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…