Doorgaan naar hoofdcontent

Groen in huis

Yep mannen, ik ben verkocht. Een paar maanden geleden kocht ik een hele voorraad aan luchtplantjes, en sindsdien wil ik het hele huis vol zetten. Er is maar één klein probleempje, onze katten houden er nogal van om aan de planten te bijten. Dé oplossing heb ik nog niet gevonden, als iemand dus tips heeft, ik hoor het graag!De luchtplantjes kocht ik via Luchtplantjes.nl en werden prima geleverd. Ze vergen niet enorm veel aandacht, en zijn ideaal om voor de sier ergens neer te zetten. Hier staan ze te pronken op mijn knutselkamer, ik wil er graag nog enkele omvormen tot echte luchtplantjes die vanuit het plafond naar beneden hangen.Het pannenkoekenplantje - ofte de Pilea - kreeg ik van Lisa. Ze stuurde een stekje op met de post. Sindsdien doet de jongen het wel oké, al zou ik hem graag nog veel groter zien worden. Misschien had ik hem om te beginnen al niet in zo'n gigantische pot moeten planten?Dit aardbeienplantje kon ik verstekken dankzij uitlopers aan onze brievenbus. Rond onze brievenbus groeien er heel veel, maar helaas worden de aardbeitjes steeds gestolen (door dieren, veronderstel ik). Dan maar tijd om er eentje binnen te zetten. Hopelijk groeit deze nog flink zodat we binnen een paar jaar een gigantische aardbeienplant hebben.Dit kleine kant-en-klaar potje met basilicum kocht ik in Rekhet. Zien de kleine sprietjes er niet adorabel uit?Minicactussen van Ikea. Hier blijven de poesjes gelukkig wél af. Rara, hoe zou dat komen...En dit zijn de kleinste plantjes die voorlopig overleven in ons huisje. We hebben er nog veel meer, maar die zijn helaas niet allemaal even fotogeniek. Ik heb niet echt groene vingers, dus tips om planten te onderhouden, planten die gemakkelijk te onderhouden zijn én waar je goedkoop planten kan scoren zijn altijd welkom!

Hebt u veel planten in huis?

Tot de volgende!

Reacties

 1. Een avocadopit laten uitgroeien tot plant is ook heel leuk! Ik geloof niet dat er ooit avocado's aan gaan komen, maar als de pit eenmaal wortels heeft (dat duurt wel best lang) kan de plant behoorlijk groot worden. Wij hebben er nu een van anderhalve meter of zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke plantjes! Ik wil ook nog wat "klein" groen in huis brengen, dus dit is misschien wel een goede optie.
  Kwestie van onderhoud kan ik je een yucca aanraden: die kocht ik ooit op Erasmus om wat groen op mijn kamer daar te hebben en 7 jaar en verschillende verhuizen later is die nog altijd blij (en dat met mij als "baasje"... ik ben een ramp in op tijd water geven enzo). Eerder af te raden is dan weer een kamerlinde: hele mooie plant, daar niet van, maar moest mijn vriend er niet zijn, die plant zou al lang doodgegaan zijn. Dat we ze soms liefkozend "den bleiter" noemen als ze weer eens triestig hangt na een dagje zonder water, zegt waarschijnlijk genoeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super fijn berichtje Elisse! Zo leuk om te zien, al die plantjes. Die luchtplantjes zijn heel snoezig, misschien heb je aan de blogpost van Oh Marie nog wat om een ideetje op te doen hoe je ze kan laten hangen in de lucht (http://goo.gl/4Ckbgs). En ah de pilea! Jammer dattie (nog) niet zo snel groeit, hopelijk gaat 'ie binnenkort een mooie groeispurt maken. Ik heb geen idee of dat ligt aan de hoeveelheid aarde, al zijn die van mij inderdaad wel snel gegroeid in op zich kleine potjes.
  Oh en je blog is zo ontzettend mooi Elisse! Die header, wauw!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ik ben ook zo'n sukkel als het over groen in huis gaat! Die cactusjes van Ikea kocht ik ook (het gevaar is dat je die teveel water geeft, dat deed ik met gelijkaardige cactusjes die ik voor mijn verjaardag kreeg van mijn oma en ze zijn verzopen...) en verder heb ik bij de aveve een paprikaplantje gekocht, dat groeit gelijk kool! En er hangen zelfs al paprika'tjes in wording aan. Dat geeft echt veel voldoening :-).
  (ik zwijg even over de kerstomatenplant die ik ook kocht, die is ondertussen ingestort omdat ik hem onvoldoende ondersteund heb en ik vrees dat daar geen tomaten aan gaan komen..)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plantjes! Helemaal gek op dat pannenkoekenplantje. Ik hou ook van planten maar ik heb hetzelfde katten-bijt-probleem :'( Momenteel staat er bij basilicum, afgebeten zonnebloempjes en een orchidee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha mijn kat is ook een plantenknabbelaar, de truttemie. Die shop is iig gebookmarked, die houten blokjes met plantjes zouden hier zeker niet misstaan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke plantjes! Ik hou wel van wat groen in huis en heb in de woonkamer altijd wel een paar orchideeën en andere planten staan. Alleen de groene vingers, die ontbreken regelmatig wel eens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben onze luchtplanten opgehangen in de badkamer out of reach van de poewzen. En we hebben een kokedama, ook hoog in de lucht. Die moet je een keer in de week in bad stoppen. Alles hier: http://www.cimorne.be/drift/ gekocht.
  Ik heb trouwens ook die zonnebloemen geplant die ik van je kreeg en die groeien wel, maar nog geen bloemen. De slakken hebben er gaatjes in gebeten, maar ze gaan nog steeds strong.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zag ze op de Swanmarket. Toch niet gekocht, want Fien vindt dat ook interessant.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…