Doorgaan naar hoofdcontent

Naaien voor sterrenkindjes*

Sommigen onder u zullen het zich nog herinneren uit een ver verleden, af en toe maak ik iets op Josefien, mijn naaimachien. Al 3 jaar zit ik nu in een naaiclubje met enkele dames uit de buurt, Heet Van De Naald. We proberen één keer per week samen te komen en knutselen dan allemaal aan onze eigen projectjes.

Toen mijn mama enkele weken geleden vertelde over het Berrefonds, waren we meteen verkocht. Wij zouden aan ons eerste gezamenlijke project beginnen: kleertjes voor sterrenkindjes*.
Berrefonds VZW maakt herinneringsdoosjes voor ouders die hun kindje moeten afgeven tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte. Het is jammer genoeg nog steeds zo dat niet alle ouders de kans krijgen om iets tastbaars van hun kindje mee naar huis te nemen. Precies om die reden werd het Berrefonds in het leven geroepen. Alle mama's en papa's hebben recht op een mooie herinnering aan hun kleintje. Voor elk kindje wordt een uniek doosje gemaakt, afhankelijk van de situatie, mogelijkheden en wensen van de ouders. Er zit bijvoorbeeld een hand- of voetafdruk in verf of gips in, een haarlokje, knuffel, kledingstuk, enzovoort. Allerlei dingen die kunnen helpen om het verlies te verwerken en de herinnering aan hun kindje levend te houden.

Het is op die manier niet enkel een hulpmiddel voor ouders, maar ook voor verpleegkundigen om hun verlies bespreekbaar te maken. De herinneringsdoosjes worden dan ook vooral ingezet in ziekenhuizen.Wij vonden het meteen een prachtig initiatief. Dat wilden wij ook steunen! Wat u als naaister kan betekenen in dit verhaal is het helpen maken van hemdjes en omslagdoeken. In het ziekenhuis kan u kant en klare pakketjes ophalen met stukjes stof die al zijn voorgeknipt. Er zit alles in wat u nodig heeft inclusief handleiding, het enige wat van u verwacht wordt is om alles in elkaar te zetten. U levert het daarna gewoon opnieuw in bij een inzamelpunt, en de pakketten worden daar verder in elkaar gestoken.

Dus ja, wij bij Heet Van De Naald enkele weken vlijtig aan het werk, met af en toe een bezinningsmoment, en op het einde een glaasje cava om het leven te vieren. 20 kleertjes hebben we gemaakt en afgeleverd. We hopen eigenlijk dat ze minder snel dan verwacht gebruikt moeten worden, en dat de ouders er iet of wat troost in kunnen vinden.En nu roep ik u natuurlijk op om, als u een beetje tijd over heeft en overweg kan met de naaimachine, ook een pakketje te maken voor het Berrefonds! Alle info vindt u op de website of via de Facebookpagina.


Tot de volgende!

p.s. Ik heb een tijdje in een naaidip gezeten, maar nu heb ik er weer vollenbak goesting in om mijn eigen ding te kunnen doen. Zou u het leuk vinden om te zien wat er de laatste tijd allemaal vanonder Josefien, mijn naaimachien, rolde? 

Reacties

 1. Er ligt hier ook een pakketje klaar om te maken... voor zoiets maak ik graag tijd en wat Josefien betreft laat maar komen z eer benieuwd naar je creatie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach... ik word er emotioneel van.
  Zo schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief.
  Ik ben zeker benieuwd naar wat je verder nog allemaal maakte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een superlief initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooi initiatief! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dat je zo iets doet! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…