Read-a-thon: de eindstand

Monday, September 14, 2015 9 Comments

 Goeiemorgen deze maandagmorgen! (Maandagen zijn niet mijn favoriete dagen van de week, moet ik u eerlijk bekennen.)

De leesmarathon liep gisterenavond op zijn einde. Jongens en meisjes, ik kan u alvast verklappen: lezen is een fijne hobby. Mijn stapeltje te-lezen-boeken is weer wat kleiner geworden, maar mijn leesgoesting is alleen maar aangewakkerd.Dag 1: maandag
Ik las verder in Vissen Redden, geschreven door Annelies Verbeke. Een week eerder was ik eraan begonnen en raakte ik tot pagina 25. Dankzij een lekker langgerekt ontbijt raakte ik tot pagina 107.

Totaal aantal pagina's: 82 

Dag 2: dinsdag
Ik las Vissen Redden helemaal uit (met zijn 187 pagina's geen kloefer van formaat!) en gaf het drie sterren op Goodreads. Ik vond het boek dus wel oké, maar geen hoogvlieger.

Totaal aantal pagina's: 80

Dag 3: woensdag
Ik waagde me aan Joe Speedboot (geschreven door Tommy Wieringa), een boek dat al tijden op mijn to-read lijstje stond, en op niet geheel legale wijze plots in mijn e-readerbibliotheek te vinden was. Plots zat ik al in de helft van het boek. Leest vlot!

Totaal aantal pagina's: 129

Dag 4: donderdag
Een beetje een miezerdagje, maar dat mag de pret niet drukken. Ik las maar zo'n 30 pagina's in Joe Speedboot. 's Avonds in bed krabbelde ik er nog 45 pagina's bij in Was Alles Maar Konijnen door Renske de Greef.

Totaal aantal pagina's: 75

Dag 5: vrijdag
63 pagina's in Joe Speedboot, 24 in het gekke konijnenboek. Ja lap, zo gaan we die 700 pagina's niet halen.

Totaal aantal pagina's: 87
Dag 6: zaterdag
Ik las de resterende 73 pagina's van Joe Speedboot, quoteerde het boek met vier sterren op Goodreads en vond het eigenlijk jammer dat het boek uit was. In het beddenbakkie las ik weer wat verder in Was Alles Maar Konijnen. Blij dat ik Joe Speedboot eindelijk op het gelezen-lijstje kan zetten. Met volle teugen genoten van het mooie verhaal. Binnenkort verschijnt er op Goodreads een review. En moest u het boek nog niet gelezen hebben, ik raad het u zeker aan!

Totaal aantal pagina's: 104

Dag 7: zondag
De dag van De Blogmeet! (Later meer.) Ik wist dat er niet al te veel gelezen zou worden vandaag, wegens veel te veel andere leuke dingen op de planning. Maar de schrijfstijl van Renske de Greef had me helemaal in de ban. In de tram heen en terug naar de Koekenstad werd ik volledig opgeslorpt door het verhaal, en 's avonds las ik het verhaal in één ruk uit. Mooi, beetje absurd, gek.
Totaal aantal pagina's: 162


Dat brengt de eindstand op 719 pagina's. Mijn vooropgestelde doel was om 4 boeken uit te lezen en minstens 700 pagina's te lezen. Dat is me helaas niet allebei gelukt, maar ik moet zeggen dat ik me afgelopen week ook iets teveel heb geamuseerd met seizoen vier van The Walking Dead. Daardoor lag ik niet altijd op een degelijk uur in mijn beddenbak, waardoor mijn ogen al dicht vielen voor ik één pagina had omgedraaid. Oh well. Veel gelezen heb ik zeker, dat staat buiten kijf. Mij geamuseerd deze week: idem ditto. Boek 40 van 2015 is uit! Zou ik de 52 nog halen?

See you later alligator!

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer