Art d'Eco uitgepluisd voor u!

Wednesday, July 15, 2015 9 Comments


Een hele tijd geleden beloofde ik een kijkje in (ofte review van) het boek Art d'Eco, geschreven door blogvriendin Kelly. Gisteren verhuisde Kelly naar een nieuwe blog, en dat gaf mij meteen de schop onder mijn kont die ik nodig had om deze blogpost te schrijven. Het boek is ondertussen langer dan een jaar uit, en nog steeds grijp ik er om de zoveel weken met veel plezier naar terug.Art d'Eco is een boek dat je creativiteit triggert om (gemakkelijk) groener te leven. Er zijn vier hoofdstukken die zich toespitsen op een bepaald onderwerp. De ijverige recykleerkoningin gaat over het hergebruiken en pimpen van oude kledij, de schone doe-het-zelfster behandelt natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica, de zoete keukenprinses toont je heerlijke recepten en de opgewekte huis- en tuinmus wakkert de zelfmaakgoesting alleen maar verder aan.Fijn vind ik dat het boek niet belerend overkomt. Kelly wil vooral inspireren, en laten zien dat eco niet per se moeilijk hoeft te zijn. De meeste zelfmaakideeën in het boek kan je inderdaad zelf realiseren met wat je al in huis hebt, maar voor het hoofdstuk over cosmetica zou ik toch een grote uitstap moeten maken naar de natuurwinkel/supermarkt. En die stap is me dan net iets te groot.

Nog meer leuks: de tussenkomsten van de 13 gastschrijfsters! Zelf maakte ik ook een paar DIY's voor het boek, en het eindresultaat ziet er op papier nog toffer uit! De layout is vrolijk en speels, een beetje een mengelmoes van verschillende stijlen met illustraties, lettertypes en mooie kleurtjes.Nog een pluspunt: het taalgebruik. Veel woordgrapjes, toffe one-liners en af en toe een woordje dialect, dat moet kunnen. En dat zorgt er ook voor dat ik grinnik als ik weer een ontdekking doe. 'Het antisnotfront', 'Pimp your crèmeke', dat zijn dingen die mij dus echt doen glimlachen, hé.

All in all word ik gewoon héél vrolijk als ik door het boek blader, heb ik het al vaak gebruikt voor zelfmaakprojecten en vind ik dit boek echt een moderne klassieker om in de kast te hebben staan. Ideaal als opstapje naar een groener, milieuvriendelijker leven, zonder dat het je veel moeite kost.

En nu? Kopen die handel! Op de blog van Kelly vind je meer informatie over het boek, hoeveel het precies kost en waar je het kan vinden. Ik zeg het u: ge gaat er geen spijt van krijgen!Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer