Doorgaan naar hoofdcontent

Living the Filipina life (5)


Kumusta!

De afgelopen weken waren, om het zacht uit te drukken, anders dan wat ik gewoon ben. Omdat ik het gevoel heb dat ik jullie telkens bombardeer met woorden, ditmaal een lijstje.
English// version below


 • Rijst rijst rijst. Filipino's leven op rijst. ('t komt mijn strot al uit, haha)
 • Ik jaagde er al zo'n 10 rollen wc-papier door. Gaat snel hier!
 • Kokosnoten zijn hier gratis als je ze zelf uit de bomen kan plukken.
 • Ik wist voordat ik een echte ananasplantage zag niet dat ananassen van planten kwamen.
 • Ontelbaar veel straathonden en -katten kom je dagelijks tegen. Ze zien eruit als blaffende en miauwende skeletten. Ik wil elk beestje mee naar huis nemen en voorzien van veel liefde (en vooral voedsel, ze voederen zelfs hun dieren hier rijst. GEEN GRAP.) 
 • Filipino's zijn niet de meest diervriendelijke mensen die ik ooit al zag. Ik zie ze hier geregeld een trap uitdelen aan hun (huis)dieren.
 • HET IS HIER TE WARM.
 • In Manilla zijn ze behulpzaam, ook al zien ze er niet altijd even vriendelijk uit. In de provinces daarentegen loopt bijna iedereen rond met een glimlach op zijn gezicht. En ze zijn er enorm gastvrij.
 • Als je blank bent, denkt iedereen dat je een 'rich americana' bent. Ik voel me beroemd als ik door de straten paradeer en langs alle kanten word aangesproken/aangestaard.
 • De Filipijnen is prachtig. In Manilla wil je niet te lang vertoeven, wegens uitlaatgassen en enorm veel chaos en drukte, maar wanneer je wat meer naar de rand trekt of besluit de visayas te bezoeken zal je het je niet beklagen. De natuur is adembenemend mooi hier.
 • Na langer dan een maand heb ik hier nog maar weinig échte gesprekken gevoerd met Filipino's. Ze zijn ontzettend gesloten en verlegen - ja, en dat zeg ik, als schuchtere Belg!
 • Met de hand wassen: kudo's voor de Filipino's die het wekelijks doen. Nadat ik mijn was van twee weken had gedaan, lag ik nog een halfuur na te zweten. Arbeidsintensief werkje, for sure.
 • Het verkeer is niet om aan te zien. Elke dag, op elk moment van de dag, is het hier o-ver-al file.
 • Ik zag nog nooit zo veel sterren aan de hemel als tijdens mijn verblijf in Benowangan tijdens een elektriciteitspanne.
 • Ik kom mezelf hier soms tegen. En da's best hard.
 • Jeepny's en tricycles nemen zijn leuk! (Het plaatselijk systeem van openbaar vervoer.) Als je het systeem een beetje doorhebt, tenminste.
 • Lessen Tagalog op straat. Weetje: Tagalog is MOEILIJK! Maar ik kom er wel.
 • Voor alles is een eerste keer: ik woonde gisteren een persconferentie bij in de ruimte waar normaal gezien wakes plaats vinden. Euh, bijzonder, ja.
 • Ik douchte al met een vliegende kakkerlak, spinnen, mieren en zelfs een kikker. (Elke week een ander beest totdat ik terug met mijn eigen beest kan douchen.)
 • Siëstakes for the win! Zelfs op het kantoor van mijn stageplaats.
 • Ik kijk ZO hard uit naar de rest van mijn tijd hier! Staan nog heel wat leuke dingen op de planning: so bring it on!

En dan volgt nu een kleine sfeerimpressie van afgelopen week.


(the back of) a jeepny!naptime! (siesta everyday here!)


cats cats catsi want to be a hippie.

Toedeloe!

Reacties

 1. Aah leuk lijstje! Geniet er nog heel veel van! Helaas is mijn tijd in Australië alweer bijna voorbij, over twee weken vlieg ik over je heen :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ik ben vergeten waaien! Vind het heel tof om jouw blogjes te lezen over je verre reis altijd :) Hopelijk kan je snel weer wennen aan het volledig ander ritme van leven.

   Verwijderen
 2. Leuke lijst! Lastig (maar ook leerzaam) wanneer je jezelf tegenkomt. En ieeeeeeewl spinnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts van deze blog

Herfstlijstje: Update #1

(ik ben zo blij met deze foto, vind hem echt heel erg mooi geworden! Ik maakte hem een aantal weken geleden op de Kalmthoutse Heide. Wat een prachtig herfstzonnetje ook dat de bladeren zo mooi goud kleurt.)
Een behoorlijke tijd geleden maakte ik elke maand/seizoen een lijstje vol fijne plannen en dingen die ik wilde doen. De komende periode belooft druk te worden. Omdat ik ook tijd wil maken voor mezelf en voor leuke dingen, kan het voor mij geen kwaad om mezelf te herinneren aan mijn plannen. Bij deze dus, mijn plannen voor de herfst. Met af en toe een update over hoe het staat met mijn lijstje. Leest u mee?

Mijn herfstlijstje:

1. een fijn blogritme vinden
2. weer regelmatig sporten
3. een grote herfstwandeling maken
4. een back-up maken van de laptop
5. kledij verkopen/wegdoen
6. 5 boeken lezen (2/5)
7. inpakken en wegwezen!
8. van ons nieuwe huis een thuis maken
9. minstens 1x/week afspreken met vrienden
10. 3 kledingstukken maken (2/3)
11. DIY-en!
12. de plantenfamilie uitbreiden met mins…

Mijn kerstwenslijstje van 2016

't Is den tijd vant jaar om me weer aan kerstlijstjes te wagen. Joepie, kadootjes. Kadootjes zelf uitzoeken doe ik eigenlijk altijd veel te laat, maar ik vind het heel leuk om mensen met fijne pakjes te kunnen verrassen. En ja, zelf krijg ik ook graag kadootjes. Van deze dingen word ik al een paar maanden heel erg hebberig, vandaar dat ik ze hier oplijst.
van links naar rechts en van boven naar onder:

1 -
insectenhotel: kopen, krijgen of DIY-en? - 2 - om plaatjes te luisteren: een Crosley Cruiser. - 3 - een nieuw jaar, dat vraagt om een nieuwe agenda. - 4 - hangplanten, because cats.

5 - je bent een make-upmeisje of je bent het niet. - 6 - meer groen, in de vorm van luchtplantjes! - 7 -theepot mét filter.

8 -Monstera, na de Pilea de grootste plantenhype - 9 -shampoo, douchegel, reinigingslotion, toner en haarproducten van Lush. Come to momma. - 10 - simpele zilveren oorbellen- 11 - bijzonder mooi wandrekje.

Dit boek staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstjeNet als dit, van mijn fa…

Wat heeft 2018 in petto?

Ik ben fan van lijstjes. Dat had u misschien al door. Ik heb jarenlang elk jaar trouw een ... before ...-lijstje opgesteld. Het helpt mij om zaken te prioriteren in mijn leven. Wat vind ik het belangrijkste, wat wil ik dit (levens)jaar doen en wat wil ik bereikt hebben. Een lijstje helpt mij om wat orde in mijn hoofd te scheppen, en af en toe geeft het mij ook de nodige schop onder mijn kont om in actie te schieten. Dus dit jaar presenteer ik u: 19 things before 2019!1. 30 boeken lezen

2. 20 dingen maken

3. 10 films uit de IMDB top rated 250-lijst zien (die ik nog niet zag)

4. een grote reis buiten Europa maken

5. 10 (nieuwe) steden bezoeken

6. blij zijn met mijn eigen lijf

7. gaan urbexen
Een paar jaar geleden ging ik al eens met mijn lief naar het spookdorp Doel, en ik vond dat zo'n leuke, bizarre belevenis, dat ik graag wat meer aan urban exploring ga doen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om eens terug te gaan naar het Land Van Ooit, een attractiepark voor kinderen dat sin…