Whaa, ik ga naar de Filipijnen!

Sunday, February 08, 2015 , , 30 Comments

Allez, ik mag het eindelijk verkondigen: ik ga mijn externe stage voor de opleiding Journalistiek in de Filipijnen doen! Achter de schermen ben ik er al van vorig jaar april mee bezig, en het werd steeds echter en échter. Ondertussen zijn de vliegtickets geboekt, heb ik mijn visum aangevraagd en volgende week krijg ik mijn vaccinaties. Spannend!
English// version below
Begin maart is het zo ver, dan stap ik in het vliegtuig en zal ik twee maanden in het hectische Manila verblijven. Veel over de inhoudelijke invulling van mijn stage kan ik jullie niet vertellen (omdat ik dat zelf nog niet weet), maar ik zal er meelopen met de redactie van een alternatieve krant. Ik heb er al suuuuperveel zin in, al zal ik mijn liefje, familie en poekies wel missen. Het zal een onvergetelijke ervaring worden, en ik ga er met volle teugen van genieten!

Voor zover het mogelijk is probeer ik jullie natuurlijk up-to-date te houden! After all, deze blog is mijn uitlaatklep en door de jaren heen ook een soort dagboekje geworden. Ik deel graag lief en leed (maar vooral lief) dus als jullie het fijn vinden om te lezen, probeer ik mijn perikelen en ervaringen als niet-filipino in de Filippijnen hier neer te schrijven.

En hoe het verder zal verlopen met bij gebrek aan beter? Awel, op vrijdag zal er telkens een voorgefabriceerde blogpost verschijnen, en verder zullen we wel zien!

Tips voor een lange vliegreis (17+ uur!)/tips voor alleen-zijn op reis voor langere tijd/tips voor de Filippijnen in het algemeen zijn méér dan welkom! Laat ze achter in de reacties of mail ze even door. Eeuwige dank!


English// I'm kind of freaking out that I finally get to tell you guys, but I'm going to do my internship for Journalism in the Philippines! I will be leaving in the beginning of March and will be staying in Manila for two months. It's definitely going to be an experience I will never forget. I can hardly wait!

If you have any tips for a long airplane trip/tips for traveling alone/tips for the Philippines in general please share them with me! You can leave them in the comments down below or send me an e-mail. Thaaaaanks! 

p.s. Op 12 februari word ik 24 (ieeeeeh) en verjaardagskaartjes krijgen vind ik heel fijn! Als jij me graag eentje wil sturen, mag je een mailtje sturen naar bijgebrekaanbeter at hotmail dot com en dan laat ik mijn vriend (verrassingen zijn zoveel leuker!) antwoorden met ons adres. Net als vorig jaar zal ik ook nu weer een zelfgemaakt cadeautje terugsturen naar één onder jullie! Bedankt alvast! :)
English// I'm turning 24 on February 12 and just like last year I loooooove receiving birthday mail! If you want to send me a card, please send a mail to bijgebrekaanbeter at hotmail dot com and my boyfriend will send you a reply with our address. I'll reply to one of you with a little handmade present. Thank you in advance! :)

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer