Hoe ik ooit nog een echte housewife word*

Friday, February 06, 2015 , 13 Comments

... want ik kookte vorige week keiveel gezond, lekker én gemakkelijk! En da's al heel wat, want het ergste dat er bestaat in het huishouden (na het uitkuisen van de kattenbak uiteraard) is winkelen (in de supermarkt). Ik vind dat zo stresserend en vaak is het onmogelijk kiezen. Ik word geprikkeld langs alle kanten en uiteindelijk kom ik aan de kassa (ik kies ook altijd de kassa waar je het langst staat aan te schuiven, zoals iedereen, lijkt wel) met een winkelkarretje dat afgeladen vol zit, terwijl ik alleen maar even snel de winkel in ging om een paprika te kopen - bij wijze van spreken. Nee, winkelen is niet voor mij.
English// version below

Toen ik een paar weken geleden een mailtje in de bus kreeg van HelloFresh, werd mijn interesse dus ook gewekt. Het bedrijf brengt op maandag een box vol verse ingrediënten tot aan je voordeur, inclusief recepten, waarna je drie avonden lekker, biologisch en makkelijk kan koken. In mijn Veggiebox zaten ingrediënten om drie avonden inclusief recept om lekker, biologisch - niet altijd, maar ze doen hun best. Zo zijn de producten uit de boxen altijd geproduceerd met respect voor de natuur, het milieu en dierenwelzijn - en makkelijk te koken!
Eerste gerechtje uit de box: romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en oude kaas. (recept) Ook nog erbij: olijfbrood. OMAIGOD. Het lief en ik zijn sowieso al fan van verse soep, maar deze topte echt mijn verwachting. Ik denk dat het de combinatie geroosterde pompoenpitten/crème fraîche/rode peper/olijfbrood geweest moet zijn. Dit was heerlijk!Sorry voor deze foto's trouwens, ze doen het eten geen recht aan. 
(Ambities om foodblogger te worden heb ik daarom niet, 
al blijf ik wel fan van lekker eten! Gelukkig doet Sanne dat pakken beter! ;-) )

Nummer twee was een zoete rijstschotel met broccoli, amandelen en spiegelei. (recept) Ik ben niet zo'n grote fan van rijst, maar vond dit toch weer meer dan de moeite! Ik had ook nog nooit zelf bataat klaargemaakt, toch weer een schop onder mijn kont om wat meer te variëren in onze avondmalen. En bataat is zo makkelijk om klaar te maken, dus ik heb geen excuses meer!
Vrijdagavond is voor het lief en mij heilig: flietjes van de flietsjinees! Maar vorige week maakten we een uitzondering voor volkoren pitabroodjes met falafel, Turkse yoghurt en salade met rettich. (recept) Ooit al van rettich gehoord? Ik nog nooit, maar het blijkt een soort grote witte radijs te zijn. Als je graag radijsjes eet, zeker de moeite om eens in huis te halen. Alweer een topgerechje!
Dikke duim voor HelloFresh. Vorige week was een verademing. Ik heb er zo van genoten om niet elke dag naar de winkel te moeten gaan en na te moeten denken over wat ik 's avonds op bord zou toveren. Het gaat zelfs zo ver dat ik erover denk om vanaf dat ik vast werk heb (hopelijk ergens in september) mij een abonnement aan te schaffen. U hoort het, ik ben lyrisch. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens uit!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met HelloFresh. Uiteraard ben ik in dit artikel volledig eerlijk en zou ik nooit over iets schrijven waarvan ik vind dat het niet bij mijn blog en lezerspubliek past.


English// I had the opportunity to test out HelloFresh's food box and I had a blast testing out these recipes! The bf didn't complain either ;-). If you want more information, I suggest you take a look at their English website.

p.s. Op 12 februari word ik 24 (ieeeeeh) en verjaardagskaartjes krijgen vind ik heel fijn! Als jij me graag eentje wil sturen, mag je een mailtje sturen naar bijgebrekaanbeter at hotmail dot com en dan laat ik mijn vriend (verrassingen zijn zoveel leuker!) antwoorden met ons adres. Net als vorig jaar zal ik ook nu weer een zelfgemaakt cadeautje terugsturen naar één onder jullie! Bedankt alvast! :)

English// I'm turning 24 on February 12 and just like last year I loooooove receiving birthday mail! If you want to send me a card, please send a mail to bijgebrekaanbeter at hotmail dot com and my boyfriend will send you a reply with our address. I'll reply to one of you with a little handmade present. Thank you in advance! :)

* Als ik denk aan housewifes, dan denk ik aan "gesjellig" de hele dag in de keuken staan, er pico bello uitzien en tegelijkertijd ook nog eens de kinderen entertainen zonder enige moeite. Maar bij mij in de keuken ziet het er eerder zo uit. Of zo.

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer