Winter bucket list: Update #1

Friday, January 30, 2015 12 Comments

Tijd om uit mijn winterslaap te kruipen! p.s. Joepie nu heeft iedereen gedaan met examens! Feestje bouwen! Maar eerst eventjes overlopen hoe het staat met mijn winterlijstje.

1. clean out my Pinterest, Bloglovin', mailbox & photo maps (3/4)
2. start running again
3. find a new apartment for me & the bf!
4. declutter
5. & continue project closet
6. prepare for my internship
7. make 100 decent photos with my Canon (/100)


8. do 5 more things that were on previous bucket lists (1/5)
9. wreck my journal some more
10. experiment with my makeup
11. do something fun on my birthday!
12. study for my French exam
13. work on my thesis
14. take guitar lessons


1. Op mijn Bloglovin' account volgde ik 242 blogs en had ik 750 posts opgeslagen om later te lezen. Da's er zwaar over, dus begon ik aan een grote schoonmaak. Niks persoonlijks trouwens, maar er zitten zoveel blogs tussen die ik nooit lees dat het alleen maar voor chaos zorgt op mijn Bloglovin'-pagina. Ik wist het aantal terug te schroeven naar 170 blogs die ik volg en 300 gesavede posts. Niet slecht, hé? Bij die 300 posts zitten heel wat recepten en diy's die ik eigenlijk nog moet pinnen. Puntje voor volgende maand!
Ook ruimde ik de fotomapjes op mijn computer helemaal op. Ik maak mijn foto's altijd in RAW én JPEG, waardoor ik eigenlijk al mijn foto's dubbel heb. Met de JPEG-bestanden doe ik eigenlijk nooit iets, dus die konden allemaal weg (en mijn archieven gaan tot 3 jaar terug...), net als de foto's die wazig waren. De grootste opruim moest ik doen in mijn iPhonemap, die had ik nog geen enkele keer doorgenomen sinds ik in december 2013 eentje kocht. Veel werk, maar geslaagd, dus!

3. Yes! Ik hou jullie verder op de hoogte als alle contracten getekend zijn!

4 & 5. Misschien heeft deze nog wel wat verduidelijking nodig? Binnen een paar maanden verhuizen het lief, de katten en ik, en ik heb geen zin om veel te veel rommel mee te sleuren die ik daar ook onaangeraakt ga laten liggen. Hier staat al bijna twee jaar een verhuisdoos onaangeraakt te staan. Nog niks mee gedaan hé, ik weet zelfs al niet meer wat er precies in zit. Declutteren en Project Closet draait voor mij dus om het doornemen van zowel mijn kledingkast, als mijn knutselspullen en eigenlijk het hele huis! Alles moet eraan geloven. En alles wat ik niet meer gebruik/draag/kapot is gaat weg. Ofwel naar de vuilnisbelt, ofwel de kringloopwinkel of ik probeer er nog een centje aan te verdienen op de rommelmarkt. Zo hoop ik toch een klein beetje te kunnen declutteren, want jongens, het loopt hier de spuigaten uit hoor!

Helemaal aan het begin van deze maand nam ik mijn accessoires onder handen. Nu liggen er 7 paar oorbellen, 11 ringen, 4 kettingen en 5 broches klaar om iemand anders gelukkig te maken. Een paar oorbellen en één broche gingen in de vuilbak. Kapot, waarom hou ik zo'n dingen toch bij?

Mijn stoffencollectie moest er ook aan geloven. In het nieuwe huis hebben we héél veel plaats, maar toch wil ik graag met een propere lei beginnen. Alles past nu terug in drie grote dozen (en dan staat het grootste deel nog in het ouderlijk huis stof - pun intended - te vergaren).


Oh en mijn vulpennen uit de lagere school gingen er ook aan. Aargh, wat heb ik die dingen graag gezien!

Next up: kleerkast, papierverzameling en ditjes en datjes!

6. Hier wijd ik volgende week nog een aparte post aan. Stay tuned!

8. return every borrowed item to its rightful owner - Ik bracht een film (Trainspotting) die ik al langer dan 3 jaar in mijn bezit had eindelijk weer terug naar zijn rechtmatige eigenaar. Sorry dat het zo lang moest duren, Jef! En The Fault in our Stars had ik ook al iets te lang bij mijn boekenstapel liggen, dus die ging weer naar mijn nicht.

10. En om dat te bewijzen: een paar obligatoire selfies! (Ik heb niet van elke look foto's gemaakt trouwens.) Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een oogschaduwpalet met veel verschillende kleurtjes, want ik heb niet zoveel opties meer als ik nog meer wil uittesten...12. Yup, mijn examen Frans dateert alweer van een paar weken geleden.

13. Ergens midden januari hadden we een eerste bespreking voor onze bachelorproef. Ik weet nu wel ongeveer wat er van me verwacht wordt en welke grote reportage ik ga maken. Nu is het dus kwestie van mensen contacteren en opnames beginnen maken. Spannend, maar ik heb er zin in!

Niet slecht, niet slecht. Hoe gaat het met jullie plannen?

Tot snel!

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer