DIY with Veritas' Sew-be-do!

Wednesday, March 20, 2013 , , , , 25 Comments

Vorige week werd ik uitgenodigd door het PR-bureau UPR om naar de persconferentie te komen van Veritas. De nieuwe stoffencollectie werd voorgesteld en we kregen de kans om zélf iets te maken met die stofjes. Natuurlijk ging ik op die uitnodiging in! (Mijn eerste persconferentie, woehoe!) Ook Eline kwam afgezakt naar Antwerpen (mini blogmeet: check!) en samen bewonderden we al het moois.

De nieuwe collectie van Veritas heet Sew-be-do en bevat vrolijke (voorgeknipte) lapjes stof en fournituren als knopen, biaislint, paspelband én strijkpatches! Veritas lanceert dit stofjesconcept om mee te gaan in de do it yourself-hype die de laatste jaren in de lift zit. 'Creatief zijn is leuk en iederéén kan het', luidt de boodschap.

Kijk maar eens mee naar al die pracht en praal! Ik verlekker mij al op de zwaluwstof - waar Birte jammer genoeg mee aan de haal ging - en de roze flamingostof.
Daarna was het tijd voor de workshop! We mochten zelf de stofjes en accessoires kiezen die we wilden gebruiken. Kiezen tussen al het leuks dat we konden creëren was niet gemakkelijk, maar toch twijfelde ik niet lang. Een wolkkussen zou echt keischoon staan bij de nieuwe zetel van 't lief!


Ik koos twee retrostofjes (eentje met streepjes en eentje met bloemetjes) en een geel pomponbandje.


En hop, ik kon aan de slag. Chique dinges daar, daar heb ik niet veel kaas van gegeten. Gelukkig kreeg ik hulp van Eline. Want zo'n automatisch naaimasjien joeg mij wel wat schrik aan.

foto door Filip De Smet

Anderhalf uur later was ik een mooi wolkenkussen rijker én had ik al een preview gekregen van de schone stofjes!


foto door Filip De Smet

Vanaf 28 maart vind je het nieuwe gamma met voorgeknipte stofjes en alle fournituren in Veritas. Spannend! En als je (nog!) niet zo handig bent met naald en draad kan je op hun website terecht. Daar vind je handige handleidingen en inspirerende ideetjes die je zo op weg helpen!

Merci UPR & Veritas! Tot de volgende!

// Last week I went to my very first press conference! I met up with Eline and we discovered the new collection by Veritas. We even made our own cloud cushions with some of their new fabrics. Yay! Thank you UPR & Veritas!

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer