The best cupcakes you'll ever taste

Wednesday, July 25, 2012 21 Comments

A few weeks ago I made a whole bunch of apple cinnamon cupcakes. They were delicious and because of that I'll share the recipe with you.
// Enkele weken geleden maakte ik de allerlekkerste appel-kaneel cupcakes. Ik deel het recept hier met jullie, te lekker om niet te proberen!



Things you'll need: (for about 20 cupcakes)
for the batter
» 230 gr. self-raising flour
» 125 gr. butter (at room temperature)
» 250 gr. granulated sugar
» 1 teaspoon vanilla extract
» 4 eggs
» 100 ml. milk (at room temperature)
» a pinch of salt

for the filling
» 2 apples (or 3 or 4)
» cinnamon

for the frosting/butter cream
» 200 gr. butter (at room temperature)
» 10 ml. milk (at room temperature)
» 175 gr. powdered sugar
» 2 teaspoons vanilla extract (or a vanilla pod)

Benodigdheden (voor ongeveer 20 cupcakes)
voor het cupcakebeslag
» 230 gr. zelfrijzende bloem
» 125 gr. boter (op kamertemperatuur)
» 250 gr. kristalsuiker
» 1 theelepel vanille-extract
» 4 eieren
» 100 ml. melk (op kamertemperatuur)
» een snuifje zout

voor de vulling
» 2 appels (of 3, of 4)
» kaneel

voor de frosting/botercrème
» 200 gr. boter (op kamertemperatuur)
» 10 ml. melk (op kamertemperatuur)
» 175 gr. poedersuiker
» 2 theelepels vanille-extract (of een vanillestokje)

Let's get started! // Hoe? Zo!



1. First of all, preheat your oven at 175°C.
Mix the butter; then add the sugar, vanilla extract and eggs and mix for approximately 3 minutes.
Sift the self-raising flour and the salt in a bowl, add the milk to the bowl and mix it into a whole.

// Eerst en vooral: verwarm je oven voor op 175°C.
Mix de boter totdat ze zacht is. Voeg dan de suiker, het vanille-extract en de eieren toe en mix ongeveer 3 minuten.
Zeef de zelfrijzende bloem en het zout in een kom en voeg dit samen met de melk toe aan het mengsel. Meng tot één geheel.



2. Cut the apples in tiny pieces, sprinkle with cinnamon (generously, yes indeed!).
// Snij de appels in kleine stukjes en besprenkel met kaneel (dat mag veel zijn ja!).



3. Add the chopped apples & cinnamon to your mixture.
// Voeg de stukjes appel & kaneel toe aan het mengsel. Meng tot het één geheel is.



4. Divide the batter in muffin tins (only 1/2 full) and put them in the oven. Now wait 15 to 20 minutes. To check if they are ready, use a skewer.
// Verdeel het beslag in vormpjes (best maar voor de helft vullen) en zet in de oven. Wacht 15 tot 20 minuten. Gebruik een satéstokje om te testen of ze klaar zijn.



5. Take the muffins out of the oven and let them cool.
// Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.

In the meantime, you can make the frosting. Add the butter in a bowl and mix for approximately 3 minutes. Then add the powdered sugar, milk and vanilla pod to the mixture and mix it for another 2 minutes. Use a pastry bag to put some of the buttercream on top of the cupcakes.
// Ondertussen kan je de frosting maken. Doe de boter in een kom en mix 3 minuten (totdat de boter zacht is). Voeg dan het poedersuiker, de melk en het vanillastokje (enfin, de inhoud) toe en mix opnieuw 2 minuten. Als het één geheel is geworden, kan je het in een spuitzakje doen en op de afgekoelde cupcakes spuiten.



6. As a finishing touch, sprinkle some cinnamon over the cupcakes.
// Om af te werken kan je wat kaneel over de cupcakes sprenkelen.



Yumyum!
//Et voilà, laat het smaken! Om duimen en vingers af te likken, zal ik het u zeggen!

The recipe is based on this one, but adjusted by my mum and me.

follow me on bloglovin' & pinterest & facebook

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer