Voigtländer

Oh, how I love the sight of old photocameras and the smell of old books..
// Altijd plaatjes om naar te kijken, die oude fototoestellen. En de geur van oude boeken, heerlijk. Kringloopwinkels zijn zo fijn!



I found this camera at my local thriftstore during the 'Retro actie'. It's a Voigtländer VITO CSR, and according to Camerapedia it has been produced between 1968 - 1971. I immediately fell in love with it and had to take it home with me.
// Deze camera vond ik in de kringloop in de buurt tijdens de Retro actie. 't Is ne Voigtländer VITO CSR, en volgens Camerapedia werden dat soort fototoestellen gemaakt tussen 1968 - 1971. Al een redelijk oud manneke dus, ik zal er maar goed zorg voor dragen.







A couple of weeks earlier I had found this photography book in another thriftstore. Amazing tips and techniques, and great examples of photos!
Let's take a look.

// Een paar weken geleden vond ik al dit fotografieboek in een andere kringloopwinkel. Geweldige tips en technieken, en zo'n schoon foto's dat daarin staan!








My grandfather used to be a school photographer, so in his stash I found another Voigtländer, a flash and another camera (but the bag was locked and we couldn't find the key, so I have no idea what kind of camera it is. Woops!).
// Mijn bompa was een schoolfotograaf vroeger, en van de bomma mocht ik eens een kijkje nemen tussen zijn collectie. Ik vond nog een Voigtländer, een flash en een andere camera (maar de tas zat op slot en we vonden het sleuteltje niet, dus geen idee wat voor camera het is..)


But first I gotta find out if my new/thrift find still works & if so: how to work with it.
Any tips from you? Please let me know! (I did already find out that it should work with 35mm film, but that's all.)

// Maar eerst natuurlijk even uitpuzzelen of mijn tweedehands koopje nog werkt en zoja: hoe ik ermee moet werken. Als u tips heeft voor mij, aarzel niet, want ik ben (totnogtoe) een analoge fotografie NOOB!(Ik weet alleen maar dat ie zou moeten werken met 35mm filmpjes.)

P.S. Don't forget to join the giveaway!
P.S.² You can also like the Facebook page I made for the blog, see over there at the right side? ==>

Reacties

 1. Gaaf! Misschien kun je het type-nummer googlen: soms vind je de gebruiksaanwijzing online. Ik hou van fotograferen met dit soort camera's, vind het echt een avontuur. Ik ben benieuwd naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem8.4.12

  De gebruiksaanwijzingen zijn inderdaad soms on line te vinden, en ik ga ook wel eens naar de fotowinkel waar ik mijn filmpjes laat ontwikkelen om te vragen hoe de camera werkt (ik heb er eentje uit de jaren 50 en daar raakte ik zelf niet aan uit). Veel succes en vooral veel plezier ermee! Echt leuke vondsten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. altijd fijn om leuke cameraatjes en boeken in de kringwinkel te vinden! Hopelijk krijgt ge het uitgevist, want ik ben héél benieuwd naar de foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk! ik heb ook een oude voightlander, maar dan uit de jaren '40. hij werkt ook niet met 35mm film, dus ik gebruik hem maar voor m'n collectie anders wordt het te duur. wist je dat voightlanders een van de eerste camera's waren?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gewoon filmpje erin en klikken toch?
  Ik vind het bruine hoesje trouwens ook mooi, heeft zo'n mooie vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aaaah zo gaaf! Ik heb echt iets met retro camera's.
  Ik heb er gisteren weer een bij gekregen, hij lijkt wel een beetje op de Voigtländer VITO CSR. Ik heb nu ongeveer iets van 7 retro cameras <3 love them

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo'ne schone kodak!! geen tips, ik ken er niks van :) maar ben wel benieuwd offem werkt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da's echt een prachtig toestel! Eigenlijk ook wel zot dat dat zo oud is... Veel plezier ermee! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, zo tof! Ik ben benieuwd naar fotootjes van je Voigtländer! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het ziet er zo leuk vintage achtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zo vet dat je aan analoge gaat beginnen ^^ en de kringloopwinkel is awesome. Mij vind je er bijna elke week! x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super die camera! En top hij nog werkt! Iedere keer als ik een kringloop binnen kom en ze hebben er een staan, of lenzen, dan is het kapot -.-

  Ben benieuwd naar je foto's ermee, dus blijf je volgen ;)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie camera!!! Analoog heerst; ben ik mee begonnen (alsof ik een keus had 15 jaar geleden)... een (toen al ouderwetse) praktica, ik heb hem nog steeds omdat hij best mooi is, maar dit is echt een beauty :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. aah ik las net opt einde dat ie met 35mm werkt.. dat leek me op het eerste zicht niet :D wel superleuk, normaal staan er op internet altijd handleidingen van oude camera's! en dan gewoon beetje experimenteren ;) altijd spannend !

  en supermooi boek trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heel knap - mooi om te hebben maar denk ook heel mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Yay! Comments make my day!

Populaire posts