Mittens - wanten

English:
From now on I will be blogging in English as well, because I've noticed that I get a lot of visitors from non-Dutch speaking countries as well. I do like to apologize in advance though, because my English is not that good. But I'm sure I'll get better along the way.

Via this way I would also like to apologize to Fia, whose picture I used without asking her permission. I know it's not cool, and from now on I won't be uploading someone else's picture if:
a) they don't give permission to do so or
b) I don't know the source.
Fia is an awesome photographer by the way, you should really check out her blog!

Speaking about something else, I made some mittens yesterday! They're really fun and easy to make. I got the idea from Elsie but did some things differently. Next up: Lelie's mittens and these ones from Marcie!

Without further ado I present to you: my mittens out of a sweater I found in Think Twice the other day.// Dutch:
Van nu af aan zal ik ook bloggen in't Engels, niet omdat ik dat een schone taal vind of ze goed beheers (integendeel) maar omdat ik heb gemerkt dat er veel anderstaligen mijn blog bezoeken en ik vind dat maar niks dat ze alleen maar plaatjes kunnen kijken en geen ***snars begrijpen van wat hier verder staat. Vandaar. Voor u, de Nederlandstalige, verandert er natuurlijk niets.

Ook wil ik nog even mijn excuses aanbieden aan Fia, u herinnert zich vast nog de foto uit mijn vorige blogpost, die met dat kopje (van mij) dreads (van haar dus). Ik had geen flauw idee dat de foto van haar was, hoewel ik haar blog al een tijdje volg. Ik weet wel dat ik zelf absoluut niet zou opgezet zijn met zoiets, zo ineens uw eigen foto tegenkomen op tinternet zonder toestemming gegeven te hebben, en waar dan notabene nog een andere kop in geplakt is! Afin, om een lang verhaal kort te maken begrijp ik haar ontzetting heel goed. Ondertussen is het gelukkig allemaal opgelost.
U zou trouwens ook zeker haar blog eens moeten bezoeken, ze maakt de mooiste foto's, die Fia toch.

Maar dan nu over naar de orde van de dag. Ik maakte wanten gisteren! Ze zijn niet mooi, maar wel handig en lekker warm. Elsie kwam op de proppen met de gemakkelijkste tutorial allertijden, ik volgde die (min of meer). Volgende in de rij zijn zeker en vast deze wantentutorial van Lelie en deze van Marcie!

Zonder nog meer geleuter, presenteer ik u, gemaakt uit een oude trui die ik deze week tijdens de €1 solden van T2 op de kop tikte, dan eindelijk, de wanten!

38 reacties

 1. ah, ze zijn echt leuk geworden! (:
  haha, pasta ftw!

  ReplyDelete
 2. Ik denk dat ik een beetje verliefd ben op je blog.
  En wat een toffe handschoenen. :>

  ReplyDelete
 3. dankje voor je comment! Ja ik dacht eerst dat het nog wel meeviel toen ik de foto's had gemaakt maar toen ze op de computer stonden vielen ze toch wel erg tegen haha! Achjaa volgende keer beter he!
  En wat een super schattige wanten!

  ReplyDelete
 4. Je blogje blijft leuk. Ik ben zelf terug van weggeweest. Met een nieuw blogje.


  Kom me zeker ook is bezoeken op : http://elinedumonghphotography.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. wauw wat een geweldig leuk idee! ik ga de naaimachine maar eens pakken

  ReplyDelete
 6. heerlijk weer lekker in kleding zitten knippen dus! :)
  (enne een froefroe is in Belgie een pony?? ik lag me altijd rot om jullie taaltje!)
  Suces met het engels bloggen!

  ReplyDelete
 7. Ik vind ze er wel stoer uitzien. Echt een gemakkelijke manier om een stuk of honderd wanten te maken :p Die tutorial heb ik ook al tussen mijn favorieten staan en ik ben druk op zoek naar een trui! Heb de T2 sale gemist. (vergeten, foei!)

  Die snor heb ik gewoon van het internet, geprint en met dubbelzijdige plakband op mijn gezicht geplakt. Na het trekken van de foto's is die ook gewoon van mijn gezicht gevallen :p

  ReplyDelete
 8. Ze zijn super leuk!!! En dat is echt wel de makkelijkste manier ooit om wanten te maken :)

  ReplyDelete
 9. hihi super cool; zag het ook bij elsie.. Mss ook iets voor na de examens!
  I LOVE WANTJEEESSSS (l)(l)

  ReplyDelete
 10. Those mittens are really cute!
  And your English is actually super good!
  I've been trying to learn Dutch, as I will be visiting family in Holland sometime this year. It's going so slowly though! I can't believe how many words you need to know to carry on a simple conversation!

  ReplyDelete
 11. dat is echt leuk gedaan zeg!

  ReplyDelete
 12. Superleuk idee hè? Ze zijn stoer geworden! Ga ik ook binnenkort eens maken :) Ik heb de agenda aangepast hoor ;) Fijn weekend!

  ReplyDelete
 13. Dat noemen ze nu eens recyclage ;-). Tof hoor! En aan de trui te zien heb je zeker nog meer dan genoeg over voor een bijpassende muts. Hier vind je een patroon voor een muts uit een trui:-)
  http://seekatesew.blogspot.com/2012/01/snowy-day-hat-pattern-free.html

  ReplyDelete
 14. Ze zijn wél heel mooi! En tof, zo gemakkelijk en snel... Misschien moet ik dat ook eens doen... Maar haken en breien is gewoon zo leuk ook, tijdrovender, maar toch, ne mens moet iets doen met zijn tijd he ;-)

  ReplyDelete
 15. Wat leuk! Ik houd echt van die Noorse print. Ik vind het ook leuk om te zien dat je van zoiets uit de sale iets heel anders weet te maken!

  ReplyDelete
 16. Als er iets is waar ik tijdens de winter niet zonder kan zijn het wel wanten, terwijl mijn lichaam een normale temperatuur heeft bevinden mijn handen zich meestal nog altijd om en bij de -10°... Maar bon, ze zijn echt wel tof geworden ;) !!

  ReplyDelete
 17. amai wat een toffe wanten zijn dat geworden!

  ReplyDelete
 18. Dat mag, maar moet natuurlijk niet. Volledig vrijblijvend :).

  ReplyDelete
 19. ooo ik vind het leuk dat je haar foto gebruikte, want ik kende haar blog niet maar vind 'm LEUK. dus, dank je voor de tip ;)
  en dit is ook leuk! (al ben ik zo'n ramp met naaimachines dat ik het niet eens aandurf...)

  ReplyDelete
 20. love the photo!!


  www.aroundlucia.com
  www.aroundlucia.com

  ReplyDelete
 21. Wat super tof zeg! En wauw dat die trui ook maar 1 euro koste!

  ReplyDelete
 22. Van de mouwen kan je makkelijk nog een paar maken :)

  ReplyDelete
 23. gelukt!!! en leuk gedaan!

  btw foto was geïnspireerd op colormekatie - had ik er misschien ook beter bij gezet ;)

  ReplyDelete
 24. Heel slim gedaan. Ben benieuwd naar een goede foto van het eindresultaat. Bij mij zou het er echt niet uitzien, zo onhandig ben ik wat stoffen betreft.

  Wat heb jij mij toch een ontzettend leuk bericht gestuurd! Het heeft me echt goed gedaan dat te lezen omdat je me een tijdje geleden eerlijk commentaar hebt gegeven. Ik doe zoveel mogelijk mijn best aan mijn blog en ik ben blij dat dat gezien wordt. Bedankt! You made my day! :)

  ReplyDelete
 25. Haaa Elisse, je bent toch zo'n grappigaard hè (ja, om de een of andere reden moet ik echt lachen met je chauffagefoto, zo schattig eigenlijk!) moet echt leuk zijn om wanten te maken uit een (goedkope) trui, ze zijn echt mooi geworden!

  ReplyDelete
 26. goe geshopt weeral :)
  very nice!

  ReplyDelete
 27. haha hoe tof heb je dat gedaan !

  ReplyDelete
 28. Oh dat is echt zo'n supertof idee!

  ReplyDelete
 29. Wel super gaaf dat je nu ook in het Engels gaat bloggen!

  ReplyDelete
 30. hah, dat is tof zeg
  ik heb mijn wanten nog geen enkele keer uit de kast gehaald deze winter, zo spijtig. ik hoop nog altijd op sneeuw!

  ReplyDelete

Yay! Comments make my day!